18-vuotias mies kirjautui pankkitililleen ja huomasi olevansa miljonääri – ilo loppui kuitenkin lyhyeen

Mistä apua kun varattomuus estää harrastamisen? 6:29
Videolla keskustellaan lapsiperheiden köyhyydestä.

Kun 18-vuotias Dane Gillespie kirjautui pankkitililleen, tilin saldo näytti 8,9 miljoonaa puntaa. Kyseessä oli kuitenkin virhe, joka johtui siitä, että pankki oli kirjannut shekin summan väärin.

Kun 18-vuotias Dane Gillespie kirjautui pankkitillileen, häntä kohtasi yllätys. Tilillä näytti olevan 8,9 miljoonaa puntaa, noin 10,1 miljoonaa euroa, kertoo muun muassa Belfast Live -sivusto. Myöhemmin kuitenkin kävi ilmi, että kyseessä oli pankin tekemä virhe.

Dane oli lunastanut pankissa isoäidiltään saamansa 8 900 punnan shekin. Pankin erehdyksen vuoksi lukuun oli lisätty muutama ylimääräinen nolla.

Poika haaveili Porschesta

Kun Danen äiti Caroline näki kuvakaappaukset poikansa pankkitilistä, hän äimistyi.

– Emme voineet uskoa sitä, hän kertoo Belfast Live -sivustolle.

– Muutaman tunnin ajan poikani luuli olevansa miljonääri. Keskiviikkoaamuna hänen tilillään näytti olevan 8,9 miljoonaa puntaa.

Carolinen mukaan Dane intoili jo siitä, mihin voisi törsätä rahat.

– Hän sanoi, että aikoo hankkia Porschen. Vastasin, että älä ole hupsu, nuo rahat eivät ole meidän. Meidän pitää selvittää tämä juttu, Caroline kertoo.

Carolinen mukaan Dane halusi vain tuhlata rahat.

– Hän ajatteli, että kaikki syntymäpäivät kasaantuivat yhdelle aamulle. Se oli hullua.

Syynä pankin moka

Dane ehti elää miljonäärin elämää vain muutaman tunnin. Kun Nationwide-pankki hoksasi virheen, shekin summa korjattiin nopeasti oikeaksi.

Pankki kommentoi asiaa tiedotteessaan seuraavasti: "Asiakas lunasti shekin konttorissa, ja valitettavasti summa syötettiin väärin. Virhe huomattiin saman tien ja tilin saldo korjattiin heti."

Pankin mukaan shekkien summat eivät saman tien siirry saajan tilille, vaikka summa näkyisikin tilillä. Niinpä miehellä ei koskaan ollut miljoonia.

Lue myös:

    Uusimmat