Mainos

1-vuotias Ollie pääsi käsiksi henkilövaakaan – järkyttävät seuraukset

Vuoden ikäinen poika joutui Iso-Britanniassa kuukausiksi sairaalahoitoon nieltyään äitinsä henkilövaa'asta irronnen pariston. 

Vuoden ikäisen Ollie Lennonin vanhemmat Chrissy ja Elliot luulivat aluksi hengitysvaikeuksista kärsineen poikansa saaneen astmakohtauksen, mutta kun poika alkoi oksentaa mustaa nestettä, he soittivat kiireesti hätänumeroon. Hätäkeskuksessa pojalla ei kuitenkaan uskottu olevan hätää, vaan vanhempia kehotettiin ainoastaan pitämään poikaansa silmällä. Seuraavien päivien kuluessa poika tuli kuitenkin todella sairaaksi.

Karu totuus paljastui äidin astuessa vaa’alle; patteri oli tiessään. Äiti kiidätti pojan sairaalaan, jossa röntgentutkimus paljasti pojan todellakin nielleen nappipariston.

– Normaalisti lääkärit eivät suosittele leikkausta Ollien ikäisille, mutta kyseessä oli hätätilanne, joten he tekivät sen, Chrissy kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Puolitoistatuntia kestäneen operaation päätteeksi paristo saatiin vihdoin poistettua pojan elimistöstä, mutta lääkäreiden eteen tuli uusi ongelma; pariston happo oli ehtinyt aiheuttaa vahinkoa pojan elimistöön.

Vain kymmenen prosentin mahdollisuus selvitä

Poika siirrettiin toiseen sairaalaan, jossa hänet vaivutettiin koomaan ja pojan kunto selvitettiin perin pohjin. Vanhempien helpotukseksi henkitorvesta, kurkusta tai elimistä ei löytynyt reikiä.

– Olimme todella helpottuneita. Häntä pidettiin koomassa ja hän oli todella sairas. Hänellä oli taatusti paljon kipuja, pojan isä kertoo.

Muutama päivä sen jälkeen, kun Ollie oli herätetty koomasta, hänen hengityksensä muuttui rohisevaksi. Testit paljastivat pojan henkitorvesta reilun kahden sentin kokoisen reiän, joka oli syntynyt hänen oikean keuhkon painuttua kasaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Poika vaivutettiin vielä kerran koomaan, ja hänet kiidätettiin lontoolaissairaalaan saamaan tarvitsemaansa hoitoa. Ollien tilan kerrottiin heikentyneen niin nopeasti, että hänen henkitorveensa syntyneet vahingot tulisi korjata välittömästi. Lääkärit kertoivat ottavansa tarvittavan kudoksen sydämen takaa, jossa kudokset ovat vahvempia.

–  Se tarkoitti sydämen ja keuhkojen ohitusta. Hänelle annettiin vain kymmenen prosentin mahdollisuus selvitä. Se oli todellakin meidän molempien elämämme pahin päivä, isä kertoo.

– Meille kerrottiin aivan rehellisesti, että hän voisi kuolla.

Ei pysty vieläkään syömään tai ääntelemään

Seuraavat seitsemän tuntia perhe eli jännityksessä, mutta vihdoin vanhemmat saivat huokaista helpotuksesta. Poika oli selvinnyt leikkauksesta. Häntä jouduttiin kuitenkin pitämään koomassa vielä viikon ajan mahdollisten komplikaatioiden vuoksi.

Lähes kahden kuukauden sairaalassaolon jälkeen perhe pääsi kotiin, mutta elämä ei ole vieläkään palannut normaaleihin uomiinsa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Hän ei voi syödä kiinteää ruokaa, vaan kaikki pitää antaa nestemäisenä. Hän ei myöskään pysty muuta kuin voihkimaan, isä kertoo pojan tämän hetkisestä tilanteesta. 

Surulliset vanhemmat toivovat kaikkien tietävän paristojen aiheuttamista vaaroista. He itse ovat hankkiutuneet eroon kaikista paristoja sisältävistä leluista ja tavaroista. Vanhempien mukaan niiden käyttäminen ei ole sen arvoista.

Lähde: Metro

***

1:16

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.