Todelliset himohitit: Näihin resepteihin ja ruokanikseihin rakastuimme tänä vuonna

0:49 Kätevä tapa valmistaa"keitetyt kananmunat"uunissa
KATSO MYÖS: Testasimme valmistusmenetelmän, jossa ison erän kananmunia saa valmistettua uunissa.

MTV Uutisten Makuja-toimitus on testaillut kuluneen vuoden aikana vaikka ja mitä.

Sosiaalisesta mediasta kumpuaa aika ajoin niin herkullisen kuuloisia reseptejä, elämää mullistavia niksejä ja niin älyttömältä kuulostavia yhdistelmiä, että ne on pakko laittaa testiin myös omassa kotikeittiössä. 

Listasimme omat suosikkireseptimme ja -niksimme tältä vuodelta – sekä "hitit", jotka saavat puolestamme vaipua jo unholaan.

Joko olet itse testannut nämä?

Makeat herkut

Jos pakkasesta löytyy vielä torttutaikinaa, kannattaa testata esimerkiksi näitä hittiohjeita, jotka MTV:n testien perusteella taatusti toimivat: joulutorttupuustit, joissa jokaisella puraisulla saa hieman luumuhilloa sekä kuusitortut, jotka voi täyttää perinteisesti luumihillolla tai vaikkapa Nutellalla.

Makuja-toimitus ihastui myös liutaan muita makeita herkkuja tänä vuonna.

Tänä vuonna edesmenneen kuningatar Elisabetin suosimalla ohjeella valmistetut pannukakut ovat taatusti viikonloppuaamun hitti. Jos haluat päästä hieman helpommalla, kokeile tehdä vohveleita valmiista croissant-taikinasta.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Myös kotimainen ylpeyden aiheemme maailmalla, uunifetapasta, sai tänä vuonna paljon huomiota ja siitä kehiteltiin myös makea versio. Mustikoista ja paahtuneesta fetasta valmistuu kermainen dippi, joka sopii loistavasti esimerkiksi keksien ja juustolajitelman kanssa nautittavaksi. Makuja-toimituksen testin mukaan dipistä tuli myös älyttömän herkullinen mustikkapiirakan täyte.

Suolaiset suupalat

Ruoan hintojen kohoaminen on ruokkinut kekseliäitä säästöideoita, joista MTV testasi säästäjien ja sentinvenyttäjien Facebook-ryhmässä kiitosta keränneen version liha-makaronilaatikosta. Edullisempi versio maistuu todennäköisesti varsinkin lapsille.

Erilaisista versioista puheen ollen, testasimme myös somessa kovasti huomiota herättäneen Big Mac -pastan, joka osoittautui alun epäilyistä huolimatta todella herkulliseksi. Tästä reseptistä tuli kaikkien maistajien mielestä hitti!

Jos kaipaat ennemminkin suolaista naposteltavaa, kannattaa testata esimerkiksi kotitekoisia juustonaksuja, joiden naposteluun jäi suorastaan himo tai valita hieman helpompi väylä radiotoimittaja Jaajo Linnonmaan ylistämien dippinuudelien parissa – tämä resepti jätti tosin ruokatoimittajan hieman kylmäksi.

Näin valmistuu Big Mac -pastavuoka! Juttu jatkuu videon alla.

3:22
Somessa suosioon noussut Big Mac -pastavuoka jäljittelee klassikkohampurilaisen makuja.

Täydellisen perunan etsintä

Vuosi toisensa perään sosiaaliseen mediaan ilmestyy videoita ja reseptejä, joiden hehkutetaan olevan avain onneen eli täydellisesti valmistettuihin perunoihin. Me Makuja-toimituksessa luonnollisesti testaamme kaikki, sillä olemme vannoutuneita ratkaisemaan tämän mysteerin.

Tänä vuonna kokeilimme kolmea erilaista tapaa valmistaa perunat, joista jokainen oli omalla tavallaan täydellinen ja lopputulos suussa sulava.

Ensimmäisellä reseptillä valmistettujen pottujen sanotaan olevan Instagramin rapeimmat perunat. Perunoista tuli todella, todella herkullisia: rapeita pinnalta ja sisältä täydellisen pehmeitä. Valkosipuli-persiljaöljy antoi perunoille juuri sopivasti makua ja lopuksi päälle ripoteltava merisuola kruunasi annoksen.

Toisessa reseptissä luotettiin jumalaiseen juuston makuun ja lopputuloksen luvattiin olevan täydellisesti paistettuja perunoita. Lopputulos upposi täysin ainakin testaajaan: päältä täydellisen rapeita, mausteisia ja juustoisia, mutta sisältä pehmeitä perunoita!

Kolmannessa reseptissä perunoille haettiin silkin pehmeää koostumusta, joka onnistui valmistamalla ne suolapedillä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Parhaimmat niksit

Parhaimmillaan some tarjoilee meille niksejä ja kikkoja, jotka helpottavat ruokien ja juomien valmistusta huomattavasti.

Lisäksi MTV Uutisten ruokatoimitus innostui kovasti keitetyn kananmunan tarjoilutavasta, jossa kananmuna raastetaan leivän päälle kuin juustokimpale. Lopputulos oli erityisen ilmava ja herkullinen!

Kananmuna liittyy myös testaamaamme kahvinkeittoniksiin, niin sanottuun "ruotsalaiseen kananmunakahviin". Valmistustapa oli todellinen yllätys ja kananmunan hyödyntämiseen kahvin keitossa on perustellut syyt. Jos jaksaa hieman näperrellä, tätä kannattaa ehdottomasti testata.

Katso videolta, miten neljä suosittua TikTok-niksiä toimivat oikeasti kotikeittiössä. Juttu jatkuu videon alla.

2:44
Testasimme 4 suosittua TikTok-niksiä – näin ne toimivat keittiössä.

Makutestien hudit

Ajoittain somessa trendaavia makuelämyksiä oli pakko valjastaa maistamaan isompikin väkijoukko toimituksesta.

"Burgerimies" Akseli Herlevi hehkutti somessa juomaa, jonka sanottiin olevan kuin kokista, mutta terveellisempää. Balsamicon ja vissyn yhdistelmä kuulostaa eittämättä oudolta, mutta juomasta muodostui sosiaalisessa mediassa pienimuotoinen hitti. Makuraadin mielipiteet tästä juomasta jakaantuivatkin selvästi.

Toisessa makutestissä Pöllölaakson väki maisteli hitiksi muodostuneita minisitruunoita. Minisitruunoita kutsutaan nimellä "lemon snacks" ja niitä voi syödä kuorineen päivineen. Aivan kaikkia minisitruunat eivät täysin vakuuttaneet.

Vuoden mittaan eteen osui myös muutama muu resepti, joiden maistamisessa kerta riitti.

Esimerkiksi nämä hämmentävät ranskalaisherkut, joiden nimeen moni vannoo, eivät ihan täysin auenneet Makuja-toimitukselle. Retiisipalan päälle aseteltu voiklöntti oli vain kaikin puolin kummallinen.

Myöskään tämä näyttelijä Lindsay Lohanin hehkuttama Pepsin ja maidon yhdistelmä ei nouse tämän vuoden suosikkijuomaksemme. Yhdistelmä ei ollut varsinaisesti pahaa, mutta on hankala nähdä tilannetta, jossa sen oikeasti valitsisi. 

Todella epäilyttävän kuuloisen ja näköisen "yskänlääkekanan" sen sijaan jätimme testaamatta, emmekä voi suositella sitä kenenkään muunkaan pannulle tirisemään. 

Näiden makutestien lisäksi Halpa vs. kallis -sarja on tutkinut rohkeasti ja ennakkoluulottomasti erilaisia ruokia ja juomia aina lonkerosta ketsuppeihin!

Katso myös: Nerokas kikka leivän voiteluun – oletko hoksannut tätä?

0:33
Nerokasta! Näin saat kivikovan voin levitettyä leivän päälle todella helposti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja