Perunoista todella meheviä ja maukkaita helpolla kikalla – testasimme ylistetyn valmistustavan

1:00 Jos haluat todella pehmeitä ja maukkaita perunoita, valmista ne näin!
KATSO VIDEO: Näin saat valmistettua todella pehmeitä ja maukkaita perunoita.

Kun perunat paahtaa uunissa suolapedillä, pitäisi potuista tulla todella pehmeitä ja maukkaita. Testasimme somessa ylistetyn menetelmän. Katso videolta, miten perunat valmistetaan.

Täydellisten paistettujen perunoiden valmistamiseen on olemassa monenlaisia niksejä, joita olemme aiemmin esitelleet MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla. Nyt päätimme sen sijaan kokeilla valmistusmenetelmää, jolla perunoista saa paahdettua uunissa erityisen pehmeitä ja maukkaita. 

–Tämä metodi perunoiden kypsentämiseen antaa täyteläisimmän lopputuloksen ikinä, ylistetään The Kitchn-ruokasivustolla

Ruokasivusto bongasi ylistetyn ohjeen puolestaan sosiaalisesta mediasta.

Valmista potut suolapedillä

Silkkisenpehmeän lopputuloksen potuille saa, kun ne valmistaa suolapedillä. Suola muodostaa perunoiden ympärille kuoren ja potut saavat kypsyä tasaisesti ja hellästi, imien itseensä kosteutta. 

Suolapetiperunat eivät valmistu aivan silmänräpäyksessä, mutta lopputulos kyllä palkitsee. Testasimme ohjeen ja perunoista tuli todella pehmeitä sekä maukkaita. Nämä potut sopisivat täydellisesti myös muusiin! Paahtamiseen käytetyn suolan voi käyttää uudelleen samaan tarkoitukseen. 

Kurkkaa videolta yltä, miten nämä mahtavan makuiset perunat valmistetaan!


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja