Ylistetty ohje testissä: Näiden pottujen sanotaan olevan "Instagramin rapeimmat perunat"

Rapeat paistinperunat
Testasimme "Instagramin rapeimmat perunat". MTV Uutiset

Rapeat paistinperunat ovat täynnä makua ja tekstuuria.

Hyviä perunareseptejä ei ole ikinä liikaa, varsinkaan, jos lopputuloksen luvataan olevan "Instagramin rapeimmat perunat".

Näin väittää ainakin Instagramissa plantyou-tiliä pitävä Carleigh Bodrug, jonka reseptiä myös MTV Uutiset testasi.

Lähtökohtaisesti jos reseptin ainekset ovat perunaa, öljyä, valkosipulia ja persiljaa, lopputulos ei voi olla kamalan huono.

Bodrugin reseptissä ideana on, että perunat pilkotaan ensiksi pienemmiksi, keitetään kypsiksi ja "ravistellaan" sitten yrtti-valkosipuliöljyn kanssa ennen uuniin menoa.

Ravistelu rikkoo perunoita hieman, jolloin lopputulos ei ole ehkä kaikkein kaunein, mutta ehdottomasti herkullisin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Perunoista tuli todella, todella herkullisia: rapeita pinnalta ja sisältä täydellisen pehmeitä. Valkosipuli-persiljaöljy antoi perunoille juuri sopivasti makua ja lopuksi päälle ripoteltava merisuola kruunasi annoksen.

Valmistaminen oli helppoa ja vaikka asunnossa leijaileva valkosipulin tuoksu teki odottelusta hieman hankalaa, oli se kuitenkin sen arvoista.

Instagramin rapeimmat perunat

7 paistinperunoiksi sopivaa perunaa parin sentin paloiksi pilkottuna
2 tl ruokasoodaa
2 rkl merisuolaa
5 rkl oliviöljyä
2 rkl kuivattua persiljaa
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
merisuolaa
tuoretta persiljaa

1. Laita uuni lämpeämään 215 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

2. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon suolaa ja ruokasoodaa. Kun vesi kiehuu, lisää joukkoon perunat ja kypsennä 10 minuuttia. Valuta vesi pois ja anna perunoiden vetäytyä parin minuutin ajan.

3. Yhdistä perunoiden kiehuessa kulhossa oliiviöljy, kuivattu persilja sekä puolet pilkkomastasi valkosipulista. Kaada seos kypsien ja levänneiden perunoiden päälle ja ravista reilusti, kunnes perunapalojen pinta hieman "muussaantuu".

4. Siirrä perunat uunipellille ja paista 10 minuuttia. Käännä perunoita sitten ympäri ja paista vielä 35 minuuttia, kunnes perunoista tulee rapeita.

5. Koristele tuoreella persiljalla, merisuolahiutaleilla sekä lopulla valkosipulilla.

Resepti: Plantyou

Katso myös: Näin valmistat Hasselbackan vohveliperunoita!

Paras perunaohje ikinä! Testaa koukuttavat hasselbackan vohveliperunat 1:18

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.