Näihin makunystyröitä helliviin, täydellisen valkosipulisiin taikinasolmuihin tulee taatusti himo.
Valmiista pizzataikinasta voi tehdä muutakin kuin pizzaa.
Näihin valkosipuli-voiseoksella kruunattuihin taikinasolmuihin on nimittäin hyödynnetty juurikin valmispizzataikinaa.
Valkosipuli-taikinasolmut valmistuvat nopeasti ja ne on äärimmäisen helppo valmistaa. Ainoa haittapuoli näissä on, että niiden syömistä on hankala lopettaa.
Taikinasolmujen valmistaminen vaatii myös hieman ennakointia, sillä pizzataikinan tulisi olla huoneenlämpöistä ennen "leipomisen" aloittamista. Jääkaappikylmän taikinan kannattaakin antaa levätä huoneenlämmössä noin tunnin ajan ennen ruoanlaittoa.
Huomioi myös, että valkosipulinpalaset palavat helposti uunissa, joten koita katsoa, ettet ennen paistoa sivele taikinasolmujen pintaan kovinkaan paljoa valkosipulin palasia. Tuoreen valkosipulin sijaan voit koettaa maustaa voisulan myös nestemäisellä valkosipulilla.
MTV Uutiset testasi reseptin
Valmiin pizzataikinan käsitteleminen on todella helppoa, mutta taikinasolmuja pyöritellessään tulee kuitenkin "leipomisen tuntua". Taikinasolmut on oikeasti niin helppo kääräistä solmuksi, että leipomisaktiviteetti sopii hyvin myös lasten kanssa tehtäväksi.




