Suomalaisesta hittiruoasta kehitettiin hämmentävä versio – testasimme ohjeen: "Tekee kaikesta vähän kuin mustikkapiirakkaa!"

Näin valmistat paahdettua mustikka-fetadippiä 1:51 Näin valmistat paahdettua mustikka-fetadippiä
Katso ohjeet videolta: Näin valmistuu paahdettu mustikka-fetadippi.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla testattiin, voiko paahdettu mustikka-fetadippi todella toimia.

Liemessä-ruokabloggaaja Jenni Häyrisen uunifetapastaresepti levisi kulovalkean tavoin maailmalle vuonna 2021. Helposta, mutta herkullisesta reseptistä innostuttiin varsinkin TikTok-sovelluksessa, mikä oli omiaan nostamaan pinnalle myös erilaisia versioita alkuperäisestä ohjeesta.

MTV Uutiset kirjoitti aikaisemmin muun muassa tästä ohjeesta, jossa tomaatit korvattiin pastakastikkeessa mansikoilla.

Kesäisen marjasesongin aikana amerikkalainen ruokasivusto Delish päätti kokeilla, mitä syntyisi, jos fetaa paahtaisi uunissa yhdessä mustikoiden kanssa. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan tehdä epätavallista kastiketta pastalle, vaan tästä versiosta tulee rehellisesti jälkiruokaa.

Mustikoista ja paahtuneesta fetasta pitäisi tulla kermainen dippi, joka sopii sivuston mukaan loustavasti esimerkiksi keksien ja juustolajitelman kanssa nautittavaksi.

MTV Uutiset testasi ohjetta sekä liutaa erilaisia dipattavia mustikka-fetadipin kanssa.

Uunifeta-mustikkadippi

7 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
puolikkaan sitruunan kuori ja mehu
225 g fetakuutio
keksejä tarjoiluun

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita keskikokoisessa uunivuoassa mustikat, sokeria sekä sitruunan kuori ja mehu. Aseta fetapalanen seoksen keskelle.

2. Paista uunissa, kunnes feta on pehmennyt ja mustikat purskahtaneet hieman auki, noin 30 minuutin ajan.

3. Ota vuoka uunista ja sekoita ainekset keskenään. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Tarjoile keksien ja leivän tai muiden dipattavien ainesten kanssa.

Testasimme ohjeen

Testaajan ensimmäinen reaktio reseptin nähdessään oli aito hämmennys: voiko tämä oikeasti toimia? Toisaalta juustoisen kermainen mustikkadippi kuulostaa oikeastaan aika hyvältä!

MTV Uutisten testin perusteella dippiä ei kannata valmistaa pakastemustikoista, joista ei ole ensiksi valuttanut suurimpia vesiä pois. Muuten lopputulos on litkua.

Dippi sopi erinomaisesti suolaisten keksien, nektariinien ja kuivattujen omenalastujen kanssa. Kastikemaisena se sopisi mainiosti myös jäätelön kanssa ja mikseipäs jonkin kesäisen salaatinkin kastikkeena.

– Tekee kaikesta vähän kuin mustikkapiirakkaa! huudahti maistelija onnellisena.

Jos dippiä sattuu jäämään yli, se toimii testatusti hyvin myös mustikkapiirakan täytteenä. Erityisen sileää dippiä tai täytettä saat, jos soseutat sen sauvasekoittimen avulla.

Katso myös: Näin valmistuu Hari Syrjäsen nizzansalaatti fetalla

Näin valmistuu Harri Syrjäsen nizzansalaatti fetalla 0:46
Kokki Harri Syrjänen näyttää videolla, kuinka valmistuu kesään sopiva nizzansalaatti fetalla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.