Pystyykö kuka tahansa tekemään tarjoilijan työtä? MTV:n toimittaja testasi

Voiko kuka tahansa tehdä tarjoilijan työtä? MTV:n toimittaja testaa 9:52 Voiko kuka tahansa tehdä tarjoilijan työtä? MTV:n toimittaja testaa
KATSO VIDEO: Pystyykö kuka tahansa tekemään tarjoilijan työtä? MTV:n toimittaja testasi

MTV Uutiset Live perehtyi torstaina tarjoilijan monipuoliseen ammattiin.

Vuoden tarjoilijaksi 2022 kruunattu Joonas Heino kertoi aiemmin MTV Uutiset Livessä, millaista ammattitaitoa tarjoilijan työ oikeasti vaatii. Heinon mukaan työ on paljon muutakin kuin lautasten kantamista ja esimerkiksi monipuolisesta ruoka- ja juomatuntemuksesta on hyötyä.

 Parhaimmat tarjoilijat ovat lisäksi sosiaalisesti taitavia.

– Tarjoilijan työ on aika paljon esiintymistä, alusta loppuun asti. Ollaan koko ajan ihmisten kanssa ja vuorovaikutus on hyvin tärkeää. Hyvät ihmissuhdetaidot on ehkä se kaikkein tärkein, mikä pitää olla, Heino kertoi. 

Pystyykö kuka tahansa tekemään tekemään tarjoilijan työtä?

Astioiden käsittely, kuten aiemmin mainittu lautasten kantaminen, voi äkkiseltään tuntua helpolta hommalta. Todellisuudessa esimerkiksi neljän annoksen kantaminen kerrallaan keittiöstä asiakkaille ei ole mitään lastenleikkiä. 

Tämän sai kokea käytännössä myös MTV Uutisten ruokatoimittaja Petra Tuominen.

Katso videolta jutun yltä, millaista tarjoilijan työ on, ja miten toimittaja suoriutuu neljän lautasen kantamisesta kerrallaan.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.