"Kuin kokista, mutta terveellisempää" – testasimme uuden hämmentävän hittijuoman, jota burgerimies Akseli Herlevikin ylistää

"Kuin kokista, mutta terveellisempää"– testasimme uuden hittijuoman, balsamicovissyn 2:39 "Kuin kokista, mutta terveellisempää"– testasimme uuden hittijuoman, balsamicovissyn
KATSO VIDEO: Balsamicovissy jakoi MTV Uutisten makuraadin mielipiteet

Somessa "kokiksen terveellisenä korvikkeena" ylistettyä juomaa, balsamicovissya, hehkuttaa muun muassa burgerikokki Akseli Herlevi. Testasimme tämän täydelliseksi kesäjuomaksi tituloidun sekoituksen.

Joko sinä olet kuullut balsamicovissysta? Balsamicon ja vissyn yhdistelmä kuulostaa eittämättä oudolta, mutta juomasta on kuitenkin muodostunut sosiaalisessa mediassa pienimuotoinen hitti.

Balsamicovissysta tuli TikTok-ilmiö, kun somevaikuttaja Amanda Jones suositteli yhdistelmää terveellisenä Coca-Colan korvikkeena tilillään. Jones oli saanut vinkin juomasta pilatesohjaajaltaan. Jonesin miljoonia katsojia keränneellä videolla vinkataan, että balsamicoa voi yhdistää minkä tahansa kuplajuoman kanssa, jolloin siitä tulee "kuin kokista, mutta terveellisempää".

Akseli Herlevi suosittelee: "Mieltäavaava juoma"

Burgerimiehenä tunnettu ravintoloitsija ja kokki Akseli Herlevi bongasi juomavinkin sosiaalisesta mediasta ja päätti kokeilla kotona oudolta kuulostavaa yhdistelmää.

– Se tuli jossain somessa vastaan ja ajattelin, että onpas erikoinen juttu, täytyy kokeilla. Balsamico on mielestäni hyvää ja pohdin, että mahtaakohan kaupasta löytyä Suomesta sellaista oikeanlaista, kun suurin osa on pelkkää etikkaa, Herlevi kertoo MTV Uutisille.

Kokki löysi kaupasta sopivan yksilön ja testasi juomaa kotona. Balsamicovissy osoittautui Herlevin mukaan niin mielenkiintoisen makuiseksi, että kokki haki seuraavana päivänä 12 eri brändin balsamicoa kotiinsa ja testasi juomaa eri yhdistelmillä.

– Se maistuu hieman kokikselta. Juoma on raikas ja etikkainen, jännän makuinen. Tämä on erilainen vaihtoehto virvoitusjuomista tykkääville, Herlevi perustelee.

"Maku on vähän samantyyppinen ku kokiksessa, mutta hedelmäisempi ja hieman viinisempi. Oikeastaan aika tyylikkään makuinen. Jos susta tuntuu että on outoa miksata periaatteessa etikkaa ja vettä keskenään, ni heitä sun biasit molokkiin ja anna itelles mahollisuus. Saatat yllättyä", Herlevi kirjoitti Instagramissa. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Herlevi haastoi Instagram-tilillään myös muut kokeilemaan erikoista yhdistelmää, ja näin balsamicovissyn sanoma levisi sosiaalisessa mediassa.

– Aika monella on ennakoluuloja juomaa kohtaan. Se on siitä hyvä resepti, että sillä on mahdollisuus muuttaa ihmisten käsityksiä. Ensin balsamicovissy voi tuntua oudolta, mutta se onkin mieltäavaava juoma.

Katso videolta artikkelin yltä, mitä mieltä makuraati oli balsamicovissysta!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!