Nappaa kokkien vinkit pikanuudeleiden tuunaamiseen.
Nuudelit ovat monelle suomalaiselle tuttua pikaruokaa. Sellaisenaan pikanuudelit ovat toki melko ravintoköyhää syötävää, mutta hiilariherkusta voi tehdä helposti myös astetta ravitsevampaa. Ammattilaiskokit vinkkaavat Insider-sivustolle, miten pikanuudelit kannattaa tuunata. Oletko jo kokeillut näitä niksejä?
Lue myös: Tiedätkö, mitä on nuudelipakkauksen mukana tuleva valkoinen "töhnä"? Joillekin tulee edelleen yllätyksenä
Pikanuudeleiden maustaminen uudelle tasolle
Jos nuudelipussin omat mausteet tuntuvat epämieluisilta tai tylsiltä vaihtoehdoilta, kokeile omaa maustesekoitusta! Ruokakirjoittaja ja kokki Anna Rider muistuttaa, että kaikissa suosituissa pikanuudelipusseissa ei todellakaan ole mukana hyviä mausteita.
– Tutuissa ruokakaupan nuudeleissa voi olla mukana latteat mausteet. Kokeile kypsentää nuudelit kana- tai kasvisliemessä ja tarjoile chiliöljyn, srirachan tai seesamiöljyn ja chilihiutaleiden kera.
Pastasääntö pätee nuudeleihinkin
Olet varmasti jo kuullut, että pastaa ei kannata koskaan ylikypsentää. Siksi pastapussien ohjekeittoajasta kannattaa aina nipistää yksi tai kaksi minuuttia pois. Pastat jäävät tällöin rakenteeltaan täydellisen al dente -kypsyisiksi. Sama ohje pätee myös nuudeleihin. Älä ylikypsennä niistä muhjua!