Näin saat pikanuudeleista huomattavasti parempia!

2:06 Dippinuudelit, hitti vai huti? Testasimme hämmentävän ohjeen
KATSO MYÖS VIDEO: Dippinuudelit, hitti vai huti? Testasimme hämmentävän ohjeen.

Nappaa kokkien vinkit pikanuudeleiden tuunaamiseen.

Nuudelit ovat monelle suomalaiselle tuttua pikaruokaa. Sellaisenaan pikanuudelit ovat toki melko ravintoköyhää syötävää, mutta hiilariherkusta voi tehdä helposti myös astetta ravitsevampaa. Ammattilaiskokit vinkkaavat Insider-sivustolle, miten pikanuudelit kannattaa tuunata. Oletko jo kokeillut näitä niksejä?

Pikanuudeleiden maustaminen uudelle tasolle

Jos nuudelipussin omat mausteet tuntuvat epämieluisilta tai tylsiltä vaihtoehdoilta, kokeile omaa maustesekoitusta! Ruokakirjoittaja ja kokki Anna Rider muistuttaa, että kaikissa suosituissa pikanuudelipusseissa ei todellakaan ole mukana hyviä mausteita.

– Tutuissa ruokakaupan nuudeleissa voi olla mukana latteat mausteet. Kokeile kypsentää nuudelit kana- tai kasvisliemessä ja tarjoile chiliöljyn, srirachan tai seesamiöljyn ja chilihiutaleiden kera.

Pastasääntö pätee nuudeleihinkin

Olet varmasti jo kuullut, että pastaa ei kannata koskaan ylikypsentää. Siksi pastapussien ohjekeittoajasta kannattaa aina nipistää yksi tai kaksi minuuttia pois. Pastat jäävät tällöin rakenteeltaan täydellisen al dente -kypsyisiksi. Sama ohje pätee myös nuudeleihin. Älä ylikypsennä niistä muhjua! 

Kaikkia pussin nuudeleita ei kannatakaan keittää

Kanadalaiskokki Romain Devanneaux suosittelee jättämään osan pikanuudeleista keittämättä. Miksi? Jotta ne voi säästää tarjoiluun.

– Säästän aina pienen määrän kuivia nuudeleita, jotta voin ripotella niitä valmiin annoksen päälle. Tämä tuo mukavaa rapsakkuutta annokseen.

Rakennetta ja rapsakkuutta nuudeliannokseen saa kokin mukaan myös tuoreilla porkkanaviipaleilla, tortillasipseillä tai vaikka krutongeilla.

Ramen-nuudelit + juusto = hitti?

Kokki Chris Riley suosittelee puolestaan ramen-nuudeleiden ja juuston yhdistelmää.

– Lisää joukkoon pari juustoviipaletta, parmesaania tai fetaa keittämisen jälkeen. Voit myös lisätä joukkoon majoneesia jotta lopputulos on entistäkin kermaisempi.

Testaa yrttikuutioita

Kokki Romain Devanneux suosittelee myös hyödyntämään nuupahtaneet yrtit. Kun kotonasi on parhaat päivät nähneitä yrttejä, kannattaa ne pilkkoa ja sekoittaa oliiviöljyn sekä sitruunamehun kanssa jääpalamuottiin pakastettaviksi.

– Nämä kuutiot ovat mahtavia ramennuudeleiden sekaan heitettynä.

Hyödynnä hävikki ja tee nuudeleista ravitsevampia

Nuudelit ovat myös hyvä pohja kaikenlaisen hävikin hyödyntämiseen.

– Voit käyttää vaikka muilta aterioilta yli jäänyttä viipaloitua kinkkuleikkelettä tai paistettua kananmunaa tehdäksesi nuudeliateriastasi ravitsevamman, vinkkaa Anna Rider.

Kuten sanottu, myös jo hieman nuupahtaneet yrtit sopivat nuudeleiden sekaan. Käytä sellaisenaan tai noudata aiemmin mainittua pakastamisvinkkiä.

Mausta soijakastikkeella

Paras ja nopein tapa korostaa nuudeleiden suolaista ja täyteläistä makua on maustaa ne soijakastikkeella.

– Soijakastike voi parantaa ja syventää nuudeleiden makua. Jos pidät mausteisesta ruoasta, laita joukkoon myös chilikastiketta, kokki Anna Rider neuvoo.

Lähde: Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja