Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin saat pikanuudeleista huomattavasti parempia!

2:06Dippinuudelit, hitti vai huti? Testasimme hämmentävän ohjeenKATSO MYÖS VIDEO: Dippinuudelit, hitti vai huti? Testasimme hämmentävän ohjeen.
Julkaistu 29.09.2022 20:23

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nappaa kokkien vinkit pikanuudeleiden tuunaamiseen.

Nuudelit ovat monelle suomalaiselle tuttua pikaruokaa. Sellaisenaan pikanuudelit ovat toki melko ravintoköyhää syötävää, mutta hiilariherkusta voi tehdä helposti myös astetta ravitsevampaa. Ammattilaiskokit vinkkaavat Insider-sivustolle, miten pikanuudelit kannattaa tuunata. Oletko jo kokeillut näitä niksejä?

Lue myös: Tiedätkö, mitä on nuudelipakkauksen mukana tuleva valkoinen "töhnä"? Joillekin tulee edelleen yllätyksenä

Pikanuudeleiden maustaminen uudelle tasolle

Jos nuudelipussin omat mausteet tuntuvat epämieluisilta tai tylsiltä vaihtoehdoilta, kokeile omaa maustesekoitusta! Ruokakirjoittaja ja kokki Anna Rider muistuttaa, että kaikissa suosituissa pikanuudelipusseissa ei todellakaan ole mukana hyviä mausteita.

– Tutuissa ruokakaupan nuudeleissa voi olla mukana latteat mausteet. Kokeile kypsentää nuudelit kana- tai kasvisliemessä ja tarjoile chiliöljyn, srirachan tai seesamiöljyn ja chilihiutaleiden kera.

Pastasääntö pätee nuudeleihinkin

Olet varmasti jo kuullut, että pastaa ei kannata koskaan ylikypsentää. Siksi pastapussien ohjekeittoajasta kannattaa aina nipistää yksi tai kaksi minuuttia pois. Pastat jäävät tällöin rakenteeltaan täydellisen al dente -kypsyisiksi. Sama ohje pätee myös nuudeleihin. Älä ylikypsennä niistä muhjua! 

Kaikkia pussin nuudeleita ei kannatakaan keittää

Kanadalaiskokki Romain Devanneaux suosittelee jättämään osan pikanuudeleista keittämättä. Miksi? Jotta ne voi säästää tarjoiluun.

– Säästän aina pienen määrän kuivia nuudeleita, jotta voin ripotella niitä valmiin annoksen päälle. Tämä tuo mukavaa rapsakkuutta annokseen.

Rakennetta ja rapsakkuutta nuudeliannokseen saa kokin mukaan myös tuoreilla porkkanaviipaleilla, tortillasipseillä tai vaikka krutongeilla.

Lue myös: Testasimme Jaajon ylistämät dippinuudelit: "Kerron teille maailman helpoimman tavan tehdä dippikastiketta…" 

Ramen-nuudelit + juusto = hitti?

Kokki Chris Riley suosittelee puolestaan ramen-nuudeleiden ja juuston yhdistelmää.

– Lisää joukkoon pari juustoviipaletta, parmesaania tai fetaa keittämisen jälkeen. Voit myös lisätä joukkoon majoneesia jotta lopputulos on entistäkin kermaisempi.

Testaa yrttikuutioita

Kokki Romain Devanneux suosittelee myös hyödyntämään nuupahtaneet yrtit. Kun kotonasi on parhaat päivät nähneitä yrttejä, kannattaa ne pilkkoa ja sekoittaa oliiviöljyn sekä sitruunamehun kanssa jääpalamuottiin pakastettaviksi.

– Nämä kuutiot ovat mahtavia ramennuudeleiden sekaan heitettynä.

Hyödynnä hävikki ja tee nuudeleista ravitsevampia

Nuudelit ovat myös hyvä pohja kaikenlaisen hävikin hyödyntämiseen.

– Voit käyttää vaikka muilta aterioilta yli jäänyttä viipaloitua kinkkuleikkelettä tai paistettua kananmunaa tehdäksesi nuudeliateriastasi ravitsevamman, vinkkaa Anna Rider.

Kuten sanottu, myös jo hieman nuupahtaneet yrtit sopivat nuudeleiden sekaan. Käytä sellaisenaan tai noudata aiemmin mainittua pakastamisvinkkiä.

Mausta soijakastikkeella

Paras ja nopein tapa korostaa nuudeleiden suolaista ja täyteläistä makua on maustaa ne soijakastikkeella.

– Soijakastike voi parantaa ja syventää nuudeleiden makua. Jos pidät mausteisesta ruoasta, laita joukkoon myös chilikastiketta, kokki Anna Rider neuvoo.

Lue myös: Näin nuudelit kannattaa valmistaa – "Mielestäni aika hemmetin hyvää"

Lähde: Insider

Lisää aiheesta:

Paras tapa valmistaa nuudelit – helpot hittiohjeet testiin: "Hullun hyvää"Näin nuudelit kannattaa valmistaa – "Mielestäni aika hemmetin hyvää"Yllättävä korvike parmesaanille ja tofusta helposti rapeampaa – ota talteen kasvisruokaniksit!Oletko tullut ajatelleeksi tätä pikanuudeleista? Kokit paljastavat yllättävät käyttötavat: "Rapsakoita kuin perunalastut"Harkitse pikanuudeleiden maustepussin käyttöä kahdesti – kokit kertovat, miten nuudeleista saa helposti huomattavasti parempiaSyöthän jo? Halpa raaka-aine, jota kannattaa juuri nyt ehdottomasti ostaa: Helppo tapa tehdä "kermaisen pehmeää"
RuokaVinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • 09:42
    Ruokahävikki

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • Eilen18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • Eilen17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • Eilen08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?