Yllätysvieraita? Näin siivoat vessasi supernopeasti

Mikään ei ole niin hävettävää kuin likainen vessa vieraiden yllättäessä. Lue vinkit vessan pikasiivoukseen!

Vessa voi helposti olla paikka, joka ei ole viikon jokaisena päivänä aivan priimakunnossa. Paniikki voi iskeä, jos ystäväsi tai sukulaisesi soittaa ja ilmoittaa olevansa ovellasi vartin päästä.

Saat sotkuisesta kylpyhuoneestasi nopeasti esittelykelpoisen alla listattujen, kätevien pikasiivousvinkkien avulla. Jos aikasi ei riitä kaikkiin kohtiin, tee valikoiden ne asiat, jotka tuntuvat tarpeellisimmilta. 

1. Kerää roskat muovipussiin

Nappaa käteesi tyhjä muovipussi ja viskele sinne kaikki turha kylpyhuoneestasi. Ei kannata säästellä tyhjiä saippuapulloja, pahvisia kosmetiikkapakkauksia, palasaippuan vihoviimeisiä murusia, osittain käytettyjä pumpulipuikkoja tai tyhjiä vessapaperirullia.

2. Puhdista lattiat valkaisuaineella

Sekoita desilitra valkaisuainetta ämpärilliseen kuumaa vettä ja kaada vesi lavuaarin alle ja vessanpytyn reunamille. Anna aineen vaikuttaa sillä aikaa, kun teet muut siivoustyöt.

3. Pikapuhdista vessanpytty

Suihkuta vessanpyttyyn sisälle ja sen reunamille vessanpuhdistusainetta. Anna vaikuttaa sillä aikaa kun teet muut asiat valmiiksi. Suihkuta sitten pytty puhtaaksi kuumalla vedellä käsisuihkun avulla. Pyyhkäise istumarengas kuivaksi paperinpalasella.

4. Kiillota pinnat

Suihkuttele peileihin, kaappien kahvoihin, kylpyhuoneen lasipintoihin ja lavuaariin laimennettua ikkunanpesuainetta tai veteen sekoitettua, kirkasta etikkaa. Pyyhi pinnat kuiviksi talouspaperilla tai puhtaalla mikrokuituliinalla.

5. Vaihda käsipyyhkeet puhtaisiin

Käsipyyhe saattaa olla ainoa asia, johon yllätysvieraasi kiinnittää vessassasi huomiota. Ei ole kovin mukavaa kuivata käsiään jo valmiiksi kosteaan ja tunkkaisen hajuiseen käsipyyhkeeseen. Jos et ehdi tehdä mitään muuta asunnossasi vieraiden lähestyessä, vaihda edes käsipyyhkeet puhtaisiin.

6. Pyyhi lattiat

Käy kylpyhuoneen tai vessan lattia nopeasti läpi lastalla. Ota sitten käsiisi reilu kourallinen talouspaperia tai iso rätti. Kuivaa huoneen nurkat, lavuaarin alusta ja vessanpytyn reunat rätillä. Pyyhi pois huoneen nurkkiin jääneet pölyhiukkaset ja hiukset. Näin huone näyttää heti paljon siistimmältä!

Lue myös:

    Uusimmat