Mainos

Yllättävä ykkönen – tätä hajua raskaana olevat naiset inhoavat kaikkein eniten

Raskaus saa tulevat äidit tuntemaan huonoa oloa niin pekonin kuin kahvinkin hajusta. Yksi ruoka-aine on kuitenkin kyselyn mukaan selvästi naisten raskausajan inhokki.  

Emma's Diary -sivuston teettämän kyselyn mukaan on olemassa yksi raaka-aine, joka saa lähes kaikki odottavat äidit voimaan pahoin. Vastaus saattaa yllättää, sillä kyseessä on nimittäin valkosipuli. Valkosipuli tuottaa oksennusrefleksin etenkin kypsennettynä tai paistettuna, joten puolisoiden kannattaa jättää valkosipuliset ruoat valmistamatta.

Valkosipulin jälkeen seuraavaksi eniten pahaa oloa aiheuttivat kyselyn mukaan kalan, kanan, mutta myös kahvin ja teen tuoksut. Kodin muista tuoksuista äidit kertoivat oireilevansa ilmanraikastimien, hajuveden ja tupakan tuoksuista.

Himot evoluution kehityksen tulosta

Sivusto paljasti hiljattain myös raskaana olevien naisten suurimmat ruokahimot. Kymmenen himotuimman ruoan lista koostui pääasiassa suolaisista ruoista, kuten kiinalaisista takeaway-ruoasta, juustoista, hot dogeista ja oliiveista.

Emma’s Diaryn tiedottajan mukaan hormonitason muutokset saavat naiset tuntemaan himoja ja inhotusta lähes koko raskauden ajan. Samaisesta syystä himoja voi syntyä myös kuukautiskierron loppuvaiheessa.  

Useimmat asiantuntijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että nämä raskausajan ilmentymät ovat pohjimmiltaan evoluution tulosta. Jos siis mielesi tekee yhtäkkiä sipulia, älä huolestu, se on ainoastaan kehosi tapa kertoa elimistösi kaipaavan juuri sipulista saatavia vitamiineja.

Toisin sanoen raskaana olevien naisten elimistö lähettää viestejä mitä se tarvitsee, ja aivot muokkaavat tarpeen makuhermoja tyydyttävään muotoon. Monipuolisesti ja tasapainoisesti syövillä naisilla himoja ei välttämättä esiinny lainkaan.

Video: Lantionpohjanlihaksia kannattaa treenata ahkerasti jo raskausaikana. Katso videolta vinkit tehokkaaseen treeniin.


Lähteet: Emma’s Diary, The Sun 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.