Yllättävä käänne vahvisti Mercedeksen F1-pomon lähtöpäätöksen: "Ystäväni ja äitini pitivät minua pähkähulluna"

F1-kauden loppukalenteri selvisi! Ossi Oikarinen käy läpi sarjan viimeisimmät uutiset 9:52
C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen ennakoi MTV Uutiset Livessä formulakauden jatkoa ja viimeaikaisia uutisia.

Mercedeksen F1-moottoritehtaan pomona läpi menestysaikojen toiminut Andy Cowell kertoo saaneensa varmuuden sille, että päätös lähteä lajista tässä kohtaa oli oikea.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Belgian GP suorana 28.-30.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes tiedotti kesäkuussa ennen poikkeuskauden alkua muutoksista moottoritehtaallaan Brackleyssa. Myöhemmin kävi ilmi, että kilpailijatiimi Ferrari oli yrittänyt kosiskella Cowellia riveihinsä kehnolla menestyksellä.

Cowell oli jo tehnyt päätöksensä hakea 16 vuoden jälkeen muita haasteita työelämältä. Hän kertoo keväällä koronaviruspandemian myötä F1-tehtailla käynnistyneen hengityslaitteiden suunnittelun vieneen hänet täysin mukanaan. Hanke kantoi nimeä Project Pitlane.

– Se auttoi minua saamaan vahvistuksen, että päätökseni oli oikea, Cowell kertoo lähtöpäätöksestään F1:n Beyond the Grid -podcastille.

– Olin jättänyt ilmoitukseni tammikuussa, ja sitten Project Pitlane pomppasi eteen maaliskuussa.

– Project Pitlane oli hyvä alku jollekin toisenlaiselle, joka sytytti liekin sisälläni. Mietin joka sekunti päivän aikana CPAP-laitteita ja kaikkea muuta, jota Project Pitlane työsti. Sitä haastetta kohti haluan jatkaa eteenpäin, Cowell perusteli.

Cowell ei ole silti vielä päättänyt, mitä hän alkaa nyt tehdä irtisanouduttuaan Mercedekseltä.

– Olen itsekin sitä mieltä, että minulla on yksi planeetan parhaista työpaikoista. Monet ystäväni, ja varsinkin äitini, pitivät minua pähkähulluna jättäessäni eroilmoitukseni.

– En ole vielä sataprosenttisen varma, mutta toivottavasti se antaa minulle mukavan ja ison haasteen, ja toivottavasti pystyn auttamaan yrityksiä ja organisaatioita sekä lopulta ennen kaikkea ihmisiä, Cowell pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat