F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mika Häkkisen legendaarinen liike sai Michael Schumacherinkin hämmästyneeksi, häikäisevää suoritusta ihastellaan vielä tänäkin päivänä – "Yksi F1-historian upeimmista"

4:56
Mika Häkkisen upea ohitus hurmasi F1-kansan 20 vuotta sitten.

Mika Häkkinen teki yhden F1-historian upeimmista ohituksista tasan 20 vuotta sitten Belgian Spassa, kun hän syöksyi röyhkeästi Michael Schumacherin ja Ricardo Zontan ohi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Belgian GP suorana 28.-30.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Häkkinen aloitti kilpailun paalupaikalta, mutta putosi Schumacherin taakse toiseksi pyörähdettyään sateen kostuttamalla radalla.

Häkkinen nousi kuitenkin lopulta voittoon upealla tavalla. Häkkinen pyyhälsi samaan aikaan Schumacherin ja kierroksella ohitettavan Zontan ohi Span pitkän suoran päätteeksi vain kolme kierrosta ennen maalia.

Häkkisen häikäisevä ohitusliike keräsi kilpailun jälkeen kehuja niin kilpakumppani Schumacherilta kuin McLarenin tallipäällikkö Ron Dennisiltäkin.

– Se oli loistava liike. En osannut odottaa sitä. En voi kuin onnitella häntä, Schumacher kommentoi Häkkisen ohitusta kilpailun jälkeen.

– Olen varma, että hänen ohitusliikkeensä on yksi F1-historian upeimmista, Dennis hehkutti kisan jälkeen.

20 vuoden takainen upea ohitusliike on kerännyt huomiota tasaisin väliajoin myös vuosia myöhemminkin. Esimerkiksi Drivetribe-sivusto nosti Häkkisen ohituksen sijalle viisi kaikkien aikojen listauksessaan.

Häkkinen vankisti Belgian osakilpailun voittonsa myötä paikkaansa MM-sarjan kärjessä, mutta joutui lopulta taipumaan mestaruustaistossa Schumacherille 19 pisteellä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja