F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrari yritti paikata F1-katastrofiaan Mercedes-gurulla – huonosti kävi

3:07
Videolla edellisen F1-kisan loppuhetket.

F1-valmistaja Ferrari on ollut tällä kaudella varsin negatiivissävytteisesti esillä. Italialaisen F1-jätin moottorit ovat olleet jopa koko sarjan heikoimpia. Ferrari yritti paikata katastrofista tilannetta Mercedekseltä tutulla gurulla.

Motorsport.com:n italiankielisen sivuston mukaan Ferrari yritti hamuta itselleen Mercedeksen entistä moottoripomoa Andy Cowellia.

Cowell oli isossa roolissa, kun Mercedes kehitteli yhden sarjan parhaimman V6 hybridimoottorin vuonna 2014. Tämän jälkeen Mercedes on voittanut joka kaudella valmistajien maailmanmestaruuden.

Cowell jätti tehtävänsä heinäkuun alussa.

Ferrari yritti iskeä heti apajille, sillä se teki tarjouksen Cowellille.

Italialaisvalmistaja oli kiinnostunut Mercedeksen entisestä moottorigurusta, joka olisi voinut helpottaa heidän tämänhetkistä tilannettaan.

Erinäköisten raporttien mukaan Ferrarin nykymoottori tuottaa jopa yli 40 hevosvoimaa vähemmän kuin Mercedeksen vastaava. Ferrari ja sen asiakastallit Alfa Romeo ja Haas ovat kärsineet vauhtipuutteesta koko alkukauden ajan.

Cowell kuitenkin kieltäytyi Ferrarin moottoripuolen uudelleen rakennukseen liittyvästä johtotehtävästä.

Ferrari on tällä hetkellä F1:n valmistajien MM-taulukossa viidentenä. Alkukauden kisoista se on kerännyt kasaan 61 pistettä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja