Mercedeksen F1-pomo jättää tehtävänsä – Valtteri Bottaksen tiimissä käynnissä iso uudelleenjärjestely

F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021 6:27
F1-sarjan tulevaisuus elää ison murroksen keskellä. C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen kertoo, mikä lajissa on muuttumassa.

Mercedeksen F1-tallin moottoritehtaan toimitusjohtajana työskennellyt Andy Cowell jättää paikkansa kuusinkertaisessa mestaritiimissä. Talli tiedotti samalla muodostaneensa uuden johtoryhmän moottoriosastolleen.

Mercedeksen mukaan Cowell ilmoitti lähdöstään yhtiön sisäisesti jo tammikuussa. Vuodesta 2008 moottoritehtaan johtotehtävissä työskennellyt Cowell lupautui kuitenkin jatkamaan yhtiössä, kunnes siellä saadaan luotua suuntaviivat tulevaisuuteen.

Mercedes on nimennyt Brixworthin moottoritehtaansa Mercedes-AMG High Performance Powertrainsin johtoon nelikon Hywel Thomas, Adam Allsopp, Richard Stevens ja Ronald Ballhaus. Thomas vastaa F1-moottorien suunnittelusta ja Allsopp Project One -katuautojen moottoripuolesta.

Cowell lähtee toimitusjohtajan paikalta 1. heinäkuuta, mutta jatkaa Thomasin tukena ainakin alkuvuoteen 2021 asti.

Mercedeksen tehdastiimin jatko F1-sarjassa on ollut spekulaatioissa vaakalaudalla jo pitkään. Tallipäällikkö ja tiimin osaomistaja Toto Wolff ei ole vieläkään tehnyt jatkosopimusta vuodelle 2021. Sama pätee kuljettajakaksikko Lewis Hamiltoniin ja Valtteri Bottakseen.

Tiedote antaa hyvin vähän lisävalotusta tähän asiaan. Toto Wolffin mukaan nyt tehty muutos moottoriosaston johdossa on kuitenkin iso satsaus tulevaisuuteen.

– Andyn johtajuus moottoritehtaalla on ollut avaintekjä menestyksessämme viime vuosina. Hänellä on ollut valtava vaikutus moottoriurheilun perintöömme, Wolff toteaa.

– Olen varma, että hän nauttii mahtavaa menestystä seuraavassa haasteessaan, johon päättää ryhtyä.

– Olen erityisen tyytyväinen siitä, että olemme voineet työstää uutta johtoporrastamme, jonka syvyyteen olemme saaneet vahvistusta. Se auttaa meitä vahvaan asemaan tuleviksi vuosiksi, kun tähtäämme uusiin saavutuksiin Formula 1:ssä ja Formula E:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat