Yksityiskohdat Kirkkonummen huumetehtaasta ilmi – naiselta erikoinen selitys huumekemikaaleille

Tältä näytti Suomen saaristossa toimineen rikollisjärjestön huumetehtaalla – pääepäilty suomalaismies johti operaatiota Espanjasta 1:40
Katso myös: Pari vuotta sitten myös Turun saaristosta löydettiin amfetamiinitehdas.

Syyttäjä vaatii ehdottomia vankeusrangaistuksia amfetamiinia Vantaalla ja Kirkkonummella saostaneelle ulkomaalaisliigalle. Ryhmittymän tarkoituksena oli tuoda Suomeen 35 litraa amfetamiiniöljyä ja saostaa siitä jopa 175 kiloa käyttövalmista amfetamiinia.

Poliisi otti ryhmään kuuluneet kaksi miestä ja yhden naisen kiinni toukokuussa Kirkkonummella sijaitsevalta syrjäiseltä mökiltä. Operaation yhteydessä poliisi takavarikoi mökistä ja Vantaalla sijaitsevasta asunnosta vahvaa amfetamiinijauhetta, josta olisi saanut tavanomaisen vahvuista käyttövalmista tavaraa yli kymmenen kiloa.

Syyttäjä vaatii ensimmäistä syytetyistä miehistä tilille 4,5 litran amfetamiiniöljymäärän saostamisesta. Lisäksi syyttäjän mukaan miehen oli tarkoitus jalostaa lisää huumetta maastoon kätketystä 10 amfetamiiniöljylitrasta ja maahan tulossa olevasta 20 litran erästä.

Mies myöntää amfetamiinin valmistuksen 4,5 litrasta amfetamiiniöljyä, mutta kiistää muut syyttäjän väitteet. Hän kertoo tulleensa alunperin Suomeen myymään amfetamiinia, mutta saaneensa sitten tehtäväkseen valmistaa sitä.

Miehen mukaan syyttäjän väitteet siitä, että 4,5 litrasta amfetamiiniöljyä olisi voinut valmistaa 22,5 kiloa valmista jauhetta, ovat mahdottomia. Hänen oman käsityksensä mukaan kyseisestä amfetamiiniöljymäärästä olisi saanut kymmenen kiloa valmista amfetamiinijauhetta ja enimmilläänkin 13,5 kiloa.

50 kiloa hasista

Syyttäjän mukaan ryhmään kuului Suomessa ainakin kolme henkilöä. Syytettyjen kirjallisten vastausten perusteella kaksi heistä oli suhteessa keskenään.

Pariskunnan molemmat osapuolet kiistävät kaikki rikokset. 

Syyttäjä vaatii pariskunnan miesosapuolelle rangaistusta paitsi 35 amfetamiiniöljylitran junailusta Suomeen, myös yrityksestä tuoda maahan 50 kiloa hasista ja useita kiloja kokaiinia.

Miehen mukaan hän ei tiennyt missään vaiheessa, että öljy olisi amfetamiiniöljyä. Hasista ja kokaiinia koskeva keskustelu oli miehen mukaan vain keskustelua, mitään konkreettisia toimia hän ei tehnyt huumeiden hankkimisen eteen.

Mies myöntää hankkineensa amfetamiinin saostuksessa ja jatkamisessa tarvittavia aineita, mutta kiistää tieneensä, että niitä käytetään huumetehtailuun.

Kokaiinin käyttö on kasvanut rajusti pääkaupunkiseudulla – yleisempää kuin amfetamiini 4:46
Katso myös: Kokaiinin käyttö on kasvanut rajusti pääkaupunkiseudulla – vuonna 2022 se oli jo yleisempää kuin amfetamiini.

Nainen vetoaa tietämättömyyteen

Naiselle syyttäjä vaatii rangaistusta avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Syyttäjän mukaan nainen toimi miehensä apuna, kuljetti koplan kolmatta jäsentä ja hankki huumetehtailussa tarvittavia aineksia miehensä kanssa.

Nainen vetoaa täydelliseen tietämättömyyteen miehensä ja tämän tuttavan puuhista. Hän kertoo olevansa Turkin kansalainen ja tulleensa aviopuolisonsa kanssa Suomeen.

Nainen ei kertomansa mukaan osaa suomen kieltä ja englannin kieltäkin vain heikosti. Naisen mukaan hänellä ei ole mitään sosiaalisia tai muitakaan suhteita Suomeen.

Käytännössä hän oli täysin riippuvainen miehestään ja kulki tämän perässä, koska ei tahtonut olla asunnossa yksin. Mies ei ollut kertonut vaimolleen tarvikkeiden ja aineiden todellista käyttötarkoitusta.

Naisen mukaan mies kertoi esimerkiksi metanolin liittyvän siivoukseen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antaa asiasta ratkaisunsa myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat