Kirkkonummelta löytyi syrjäinen amfetamiinitehdas – poliisin mukaan tavoitteena miljoonien eurojen huumeet

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee rikollisorganisaation salakuljettaneen Suomeen kymmeniä litroja amfetamiiniöljyä, josta oli tarkoitus valmistaa miljoonien eurojen arvosta käyttövalmista amfetamiinia.

Kolme epäiltyä otettiin toukokuussa kiinni Kirkkonummella sijaitsevalta syrjäiseltä kiinteistöltä. Kiinniottojen yhteydessä poliisi takavarikoi kiinteistöltä muun muassa eri vaiheisiin saostettua amfetamiinia ja sen jatkeaineita sekä kymmeniä litroja amfetamiinin saostamiseen käytettyjä kemikaaleja.

– Organisaatio on tavoitellut Suomeen salakuljetetusta amfetamiiniöljystä jopa 250 kiloa käyttövalmista amfetamiinia eteenpäin levitettäväksi. Rikoskokonaisuudessa tavoiteltujen huumausaineiden katukauppa-arvoksi on arvioitu yli 8,5 miljoonaa euroa, poliisi kertoi tiedotteessa.

Poliisin mukaan organisaatiolla on ollut yhteyksiä muun muassa Puolaan, Hollantiin ja Turkkiin. Esitutkinta on valmis, ja asia on siirtynyt syyttäjän harkittavaksi.

Amfetamiinin yliannostukseen kuoli vuonna 2022 kuusi henkilöä Suomessa. Vuotta aiemmin amfetamiinin yliannostuskuolemia oli neljätoista.

Kokaiinin käyttö on kasvanut rajusti pääkaupunkiseudulla – yleisempää kuin amfetamiini 4:46
Katso myös: Kokaiinin käyttö on kasvanut rajusti pääkaupunkiseudulla – vuonna 2022 se oli jo yleisempää kuin amfetamiini.

Lue myös:

    Uusimmat