Mainos

Yksinhuoltajaäidiltä koskettava pyyntö karmean päivän jälkeen: "Ole niin kiltti, äläkä tuomitse"

Lasten kasvattaminen ei ole helppoa. Rehellisessä Facebook-päivityksessä väsynyt äiti toivoo, että ihmiset osoittaisivat edes hieman myötätuntoa lapsiaan kasvattavia vanhempia kohtaan. 

Kahden lapsen äidin Aly Brothersin julkaisema rehellinen Facebook-päivitys on kerännyt paljon huomiota sosiaalisen median yleisön keskuudessa. Äiti julkaisi kuvan itsestään istumassa autossa kyyneleet silmissään. 

– Tätä on äitiys. Ei hauskoja filttereitä, ei hyvää valaistusta eikä uutta huulipunaa. Se on sateesta sotkeutunutta tukkaa ja eilispäivän meikkejä, joita en jaksanut puhdistaa pois, äiti kirjoittaa.

Hän kertoo saaneensa kyyneleet silmiinsä ruokakaupan kassalla ja itku oli jatkunut koko kotimatkan. 

"Joskus se murtaa minut täysin"

Brothers kertoo päivityksessä, että hänen molemmat lapsensa olivat käyttäytyneet koko päivän huonosti ja sama oli jatkunut myös ruokakaupassa. Hänen nuorin lapsensa oli itkenyt taukoamatta ja ryhtynyt heittelemään tavaroita samaan aikaan, kun hänen toinen lapsensa oli juossut ympäri kauppaa availemassa kylmäkaappien ovia.

– Kaikkien silmät tuijottivat minua sanoen, etkö osaa pitää lapsiasi kurissa.

Äiti kertoo kyyneleiden johtuneen pääasiassa, että muut asiakkaat tuomitsivat hänet välittömästi tietämättä mitään hänestä tai hänen elämäntilanteestaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– He eivät tunne minua. He eivät tunne minua äitinä. He eivät tunne lapsiani. He eivät tiedä, että olin aiemmin naimisissa. He eivät tiedä, että päätin avioliittoni tietäen, että yksinhuoltajuus tulisi olemaan rankkaa.

– Joskus voin hallita lapsiani, joskus en. Joskus he kuuntelevat minua, joskus taas eivät. Joskus pystyn käsittelemään sen, joskus se murtaa minut täysin, äiti selittää.

Ystävälliset sanat voivat merkitä paljon 

Brothers toivoo, että ihmiset osoittaisivat tuomitsemisen sijaan empatiaa lapsiaan kasvattaville vanhemmille. Vanhemmat haluaisivat tuntea edes hetken, etteivät he ole yksin. 

– Tiedän, että päivien kuluessa kyyneleet ja taistelu loppuvat ja minun lapseni kasvavat. Se tulee myös olemaan rankkaa. Joten, jos näet turhautuneisuutta, tavaroita heitteleviä lapsia tai kyyneleet silmissä olevia vanhempia... ole kiltti, ja sano jotain mukavaa. Ole niin kiltti, äläkä tuomitse.

Brothers haluaa osoittaa tukensa kaikille vanhemmille, jotka yrittävät kasvattaa lapsiaan parhaalla mahdollisella tavalla. 

– Näen sinut, tunnen sinut, rakastan sinua. Olet vahva ja pärjäät hyvin.

Katso videolta lasten näkemys kysymykseen, millaisista asioista äiti hermostuu. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.