Yksi suomalaisseura takoo poikkeuksellista tulosta vuodesta toiseen – jo kymmenes voitollinen tilikausi putkeen

Veikkausliigassa pelaavan HJK:n taustalla vaikuttava HJK-konserni on tuoreen tilinpäätöksen mukaan tehnyt jälleen voitollisen tuloksen. Joulukuusta 2022 marraskuun 2023 loppuun kattava tilikausi toi 730 000 euron liikevoiton.

HJK-konsernin liikevaihto oli samalla tilikaudella komeat 13,3 miljoonaa euroa. Verojen ja muiden vähennysten jälkeen konsernin tulokseksi kirjattiin noin 479 000 euroa.

HJK:n edustus- ja reservijoukkueen taustayhtiön, Töölön stadionin taustayhtiön ja Helsinki Cupin kattavan HJK-konsernin tulos oli voitollinen jo kymmenettä vuotta peräkkäin.

Tälläkin kertaa voitollista tulosta avittivat HJK:n edustusjoukkueen europelit, joista kertyi syksyn lohkovaiheeseen pääsyn myötä miljoonaluokan palkintorahat Euroopan jalkapalloliitolta Uefalta. Myös pelaajamyynnit toivat HJK:n kassaan merkittävän sykäyksen, kun Santeri Väänänen, Casper Terho ja Arttu Hoskonen siirtyivät pysyvillä sopimuksilla ulkomaille.

HJK:n viime kauden yleisökeskiarvo Veikkausliigassa nousi yli 1500 katsojalla edellisestä kaudesta lukemaan 5631.

– Tavoitteemme olla pohjoismainen suurseura on onnistunut sille asetetuilla mittareilla, jotka ovat kansallinen ja kansainvälinen urheilullinen menestyminen, pelaajakehitys, taloudellinen tulos ja yhteisöön tuotettu lisäarvo. Olemme myös tehneet paljon töitä, että hyvien tulosten ohella olemme pystyneet satsaamaan toiminnassamme vahvasti myös yhteiskunnalliseen vastuullisuuteen, toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi.

Europelirahoihin kiinni päässeen HJK:n tuloksenteko on ainutlaatuista kotimaisessa jalkapallossa, jossa muut kärkiseurat ovat tehneet pitkällä aikavälillä raskaita tappioita.

Lue myös:

    Uusimmat