Katsomohäiriöt toistuivat Helsingissä – HJK-sankarilta hilpeä murjaisu maaliensa jälkeen

HJK kellisti FC Lahden miesten jalkapalloliigan kotiavauksessaan 4–0. Klubin sankariksi 5 039 katsojan edessä nousi laitahyökkääjä Topi Keskinen. Hän viimeisteli avausjaksolla kaksi maalia, mikä vastasi hänen koko viime kauden saldoaan 25 sarjapelissä.

– Nyt on kovemmat tavoitteet. Ja maalinteko on parasta futiksessa – nyt ei tarvitse jatkossa pakottaa, HJK:n Keskinen myhäili.

Vuosi sitten Keskinen, 21, aloitti debyyttikaudellaan liigassa helsinkiläisten kotiavauksessa vaihdossa. Nyt hän kuului vahvan syyssesongin myötä itseoikeutetusti aloittavaan miehistöön.

Ensimmäisellä kolmevarttisella Keskinen viimeisteli näyttävillä sooloilla isännille 2–0-johdon, eikä hattutemppukaan ollut kaukana. Vain maalivahti Josh Oluwaferanmin lähitorjunta ehkäisi alussa isomman karkumatkan.

– Voisin ehkä tehdä enemmän niin sanottuja rumia maaleja. Että esimerkiksi boksissa pomppu sääreen ja siitä sisään, HJK:n Keskinen murjaisi.

FC Lahden murjominen ei varmuudella välitä täyttä kuvaa HJK:sta. Joukkueessa on myllertänyt valtava muutos, vuoden takaiseen kotidebyyttiin nähden vain neljä samaa pelaajaa kuului nyt avaukseen. Vastustajan rivistössä näytti käyneen vielä isompi myllerrys.

Yksi ikävällä tavalla melkein kuin takuuvarma asia uusiutui Klubin areenalla, ja se oli katsomohäiriöt. Kamppailun toisella minuutilla fanipäädyssä sytytettiin kieltojen vastaisesti kymmenittäin punaisia merkinantosoihtuja, joiden tuottaman savuverhon hälvenemistä jouduttiin odottamaan kaksi minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat