Yhdysvaltain ulkoministeri Blinken matkustaa jälleen Lähi-itään

Yhdysvaltain ulkoministeri jälleen Lähi-idässä, tavoitteena tulitauko Gazaan 2:01
Yhdysvaltain ulkoministeri jälleen Lähi-idässä, tavoitteena tulitauko Gazaan (Seitsemän uutiset 5.2.).

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken matkustaa jälleen viikon vaihteessa Lähi-itään, kertoo Yhdysvaltain ulkoministeriö.

Blinken vierailee ulkoministeriön mukaan sunnuntaista alkaen Qatarissa, Egyptissä, Israelissa, Saudi-Arabiassa ja Länsirannalla.

– Ulkoministeri jatkaa diplomaattisia ponnistelujaan päästäkseen sopimukseen, joka turvaa kaikkien jäljellä olevien panttivankien vapauttamisen sekä sisältää humanitaarisen (tuli)tauon, joka mahdollistaa jatkuvan ja lisääntyvän humanitaarisen avun toimittamisen siviileille Gazassa, ulkoministeriön edustaja Matthew Miller sanoo lausunnossa.

Qatarin, Yhdysvaltojen, Israelin ja Egyptin edustajat tapasivat sunnuntaina Pariisissa neuvotellakseen tulitaukoehdotuksesta, jonka mukaan Hamasin sieppaamat panttivangit vapautettaisiin.

Blinken on matkustanut Lähi-itään useita kertoja sen jälkeen, kun äärijärjestö Hamas ja muut äärijärjestöt hyökkäsivät Israeliin 7. lokakuuta ja tappoivat noin 1 160 ihmistä. Tämän jälkeen Israel aloitti Gazan kaistalla laajan maa- ja ilmahyökkäyksen, joka on tappanut Hamasin hallinnoiman Gazan terveysministeriön mukaan yli 27 000 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat