Yhdysvallat ja Japani haluavat ketteröittää puolustusyhteistyötään

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Japanin pääministeri Fumio Kishida ilmoittivat päivittävänsä maiden välistä puolustusyhteistyötä japanilaisministerin vieraillessa Valkoisessa talossa keskiviikkona.

Biden ja Kishida kertoivat suunnitelmistaan järjestää uudelleen Yhdysvaltain sotilasjohtoa Japanissa. Muutoksen tavoitteena on tehdä Yhdysvaltain ja Japanin joukoista ketterämpiä kriiseissä, kuten Kiinan mahdollisessa hyökkäyksessä Taiwaniin.

– Tämä on merkittävin päivitys liittoutumassamme sen perustamisen jälkeen, Biden sanoi lehdistötilaisuudessa Kishidan kanssa.

Yhdysvaltalaispresidentti kuvaili maiden suhteita särkymättömiksi ja sanoi heidän keskiviikkoisten sopimustensa asettavan uuden virstanpylvään maiden väliselle sotilaalliselle yhteistyölle.

Biden vakuutti puolustusyhteistyön päivityksen olevan täysin puolustuksellinen. Presidentti sanoi myös, ettei päivitys kohdistu mihinkään kansakuntaan tai uhkaan alueella. Kishida puolestaan vaati lehdistötilaisuudessa rauhaa ja vakautta Taiwaninsalmen ylle.

Lue myös:

    Uusimmat