Mainos

Yhdeksän seksiin liittyvää asiaa, jotka voivat menettää merkitystään pitkässä parisuhteessa

Kun parisuhde on jatkunut pitkään, tietyt seksiin liittyvät asiat eivät enää jännitä ja hermostuta samalla tavalla. Vaikka seksin muuttuminen rutiniinomaiseksi voikin pelottaa, tuo muutos mukanaan myös hyviä asioita.

Cosmopolitan kokosi yhteen asioita, jotka muuttuvat seksissä avioliiton myötä. Kuulostaako listaus tutulta?

1. Ei haittaa, vaikkei yhtenä iltana seksi olisikaan "parasta ikinä". Tai parinakaan iltana. Olette sopineet olevanne toistenne kanssa lopun elämäänne. Tulette harrastamaan vuosien mittaan paljon seksiä. Et tunne enää samanlaisia paineita tehdä vaikutusta kumppaniisi kuin suhteenne alkuaikoina. 

Tämä ei tarkoita, että pitäisi vain luovuttaa, ja sopeutua huonoon seksiin, mutta jos asutte yhdessä, niin teidän ei ainakaan tarvitse odotella vaikkapa seuraavaa viikonloppua yrittääksenne uudelleen. Mikään ei estä panemasta paremmaksi heti seuraavana iltana. 

2. Aina ei tarvitse tehdä vastapalveluksia suuseksissä. Hyvä seksi on sitä, kun molemmat nauttivat. Pitkässä parisuhteessa on kuitenkin hyvä tietää, että kumppani tyydyttää tarpeesi, vaikket itse juuri silloin kykenisi samaan. Luultavasti sinä ojennat auttavan kätesi seuraavalla kerralla. Pitkässä suhteessa on aikaa tasoittaa tilanne. LUE KUITENKIN MYÖS: Naiset paljastavat, mikä ärsyttää suuseksin aikana: "Kun olet juuri saamassa orgasmin..."

3. Seksin määrästä ei tarvitse huolehtia. Seksin määrä vaihtelee pitkän suhteen aikana, olivatpa seksihalusi kuinka korkeita tahansa. Päivät voivat olla kiireisiä, saatat sairastua tai olla todella väsynyt. Pitkässä suhteessa paineita päivän päättymiseen seksillä ei enää ole niin paljon kuin suhteen alkuaikoina. Kunhan seksin määrä ei putoa niin alas, että tunnette etääntyvänne toisistanne, viikkoluvulla tuskin on niin suurta merkitystä. Jos seksin tilanne kuitenkin huolestuttaa, tietyt merkit paljastavat kyllä, onko parisuhteesi muuttumassa täysin seksittömäksi.

4. Oudoimmatkin halusi ovat kumppanin tiedossa, joten niiden paljastumista ei tarvitse enää jännittää. Avioliitossa on turha enää piilotella mitään, joten toivottavasti tiedätte jo kaikki oudoimmatkin jutut, jotka kiihottavat toista. Ja kun mieli tekisi kokeilla yhtäkkiä jotain täysin uutta, kumppanisi on varmaan tarpeeksi avarakatseinen, jotta uskallat ainakin tiedustella hänen mielipidettään asiasta. Kokeilkaa vaikka roolileikkejä!

5. Sänkyyn ei tarvitse hypätä aina sen ollessa mahdollista. Suhteen alkuhuuman aikana käytetään usein jokainen tilaisuus seksin harrastamiseen hyödyksi. Nyt kun asutte yhdessä, tilaisuuksia on niin paljon, että ihan jokaista ei tule hyödynnettyä.

6. Pussailu. Pussailulle ei vain jää enää niin paljon aikaa kuin ennen. Esileikki on edelleen oleellinen osa seksiä, mutta pitkässä suhteessa ei välttämättä tule suudeltua huvin vuoksi läheskään niin usein kuin ennen. Mutta sitten kun vihdoin pääsette pusuhommiin, se tuntuu entistäkin mukavammalta.

7. Alastomuus. Kyllähän kumppanin alaston vartalo on edelleen jännittävä näky, kun olosuhteet ovat oikeat. Mutta pitkässä suhteessa ja avioliitossa alastomuudesta tulee yleisempää.

Siinä missä suhteen alkuvaiheessa näit kumppaniasi alasti lähinnä ennen tai jälkeen seksin, ja tietysti sen aikana, näet häntä nyt alasti aina, kun hän vaihtaa vaatteita, juoksee suihkuun tai käytte saunassa yhdessä. Ojennat hänelle vessapaperirullan, kun hän istuu pöntöllä, ja tarkistat hänen takapuolensa peräpukamien varalta. Onko siis ihme, jos kumppanin alastomuus ei automaattisesti herätä sinussa himoa hypätä vällyjen väliin?

8. Haliminen. Kaikenlainen halailu ja syleily on kivaa. Joskus käy kuitenkin niin, että heti seksin jälkeen muistuu mieleen, että roskat on unohdettu viedä ja kahdeksan muutakin askaretta on rästissä. Niinpä seksinkään jälkeen ei aina tule otettua toista kainaloon, vaan olette sylikkäin nykyään lähinnä telkkaria katsoessanne.

Vailla syleily saattaa menettää merkitystään omassa mielessä pitkässä juoksussa, kannattanee tähän kenties kuitenkin hakea muutosta. Archives of Sexual Behavior -lehdessä vuonna 2015 julkaistun tutkimuksen mukaan seksin jälkeinen sylikkäin oleminen on nimittäin yhteydessä suurempaan tyytyväisyyteen sekä seksuaalisessa mielessä että parisuhteessa. Torontolaisyliopiston tutkimuksessa huomattiin, että lasten vanhemmat hyötyivät eniten seksin jälkeisestä läheisyydestä, naiset enemmän kuin miehet.

9. Et yritä tehdä enää vaikutusta ulkonäölläsi seksin aikana. Yhdessä asuessa seksiin on helppo ryhtyä silloin, kun haluttaa. Toisinaan se tarkoittaa sitä, että ylläsi on kulahtaneimmat verkkarisi ja edellisestä suihkukerrasta on tovi. Ette tapaa enää treffeillä ravintolassa, joten et ole laittautunutkaan sen mukaisesti.

Tämä voi olla todellinen helpotus ja vähentää paineita, mutta kliinisen seksologin, Lawrence Siegelin, mukaan miehet toivoisivat kumppanin laittautuvan toisinaan heidän vuokseen. Siegelin mukaan miestä voi nimittäin turhauttaa se, että vaimo pistää ykköset ylleen lähtiessään tyttökavereiden kanssa ulos, mutta miehen seurassa samanlaista panostusta ei nähdä.  Joten joskus pieni yllätyslaittautuminen voi olla paikallaankin. Ja tuskinpa vaimoakaan haittaa, jos mies tarjoutuu seksiseuraksi suihkunraikkaana.


***

7:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.