Tiesitkö tätä? Yksi asia seksin jälkeen tehtynä vahvistaa parisuhdettasi

Tiesitkö, että kumppanin hellittely seksin jälkeen ei ole vain naisten keksimä salaliitto? Se oikeasti kannattaa!

Toronto Mississaugan yliopistossa tehty tutkimus totesi sen, minkä kaikki naiset jo tiesivät: seksin jälkeinen sylikkäin oleminen todella parantaa parisuhdetta.

Archives of Sexual Behavior -lehdessä viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan suutelu, hyväily ja rakastava juttelu yhdynnän jälkeen ovat kaikki yhteydessä suurempaan tyytyväisyyteen sekä seksuaalisessa mielessä että parisuhteessa.

Kat Van Kirk, avioliitto- ja seksiterapeutti, kertoi viime vuonna Women's Health -sivustolle, että ilmiö on oksitosiinin ansiota. Moni puhuukin oksitosiinista rakkaushormonina. Sitä vapautuu nautinnollisen fyysisen kontaktin aikana ja sen on todettu lisäävän yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Pysymällä seksin jälkeen fyysisesti toista lähellä viestit myös sanattomasti.

– Se auttaa rentoutumaan, ehkäisee kaikkia kivun tunteita – henkisiä tai fyysisiä – ja auttaa vahvistamaan kumppanillesi tunnetta, että olet panostanut ja sitoutunut häneen, Van Kirk sanoo.

Muihin hyötyihin kuuluu se, että läheisyys voi johtaa uusintakierrokseen. Van Kirkin mukaan halittelu auttaa pysymään kiihottuneena.

Tutkimuksessa huomattiin, että lasten vanhemmat hyötyivät eniten seksin jälkeisestä läheisyydestä. Ja naiset enemmän kuin miehet.

Kuinka kauan sylikkäin olemista kannattaisi jatkaa? Tähtää vähintään 15 minuuttiin.

***

Lue myös:

    Uusimmat