10 paljastavaa merkkiä: Onko parisuhteesi muuttumassa seksittömäksi?

Vältteleekö kumppanisi yhteistä aikaa sängyssä? Onko seksikohtausten katsominen kiusallista? Asiantuntijat kertovat, millaiset merkit voivat viitata seksin loppumiseen parisuhteessa.

Vaikka parisuhteen seksittömyydestä ei niin usein puhuta, voivat seksittömät avioliitot ja parisuhteet olla varsin yleisiä. Kumppaneiden halut voivat muuttua ajan myötä monien eri syiden, kuten esimerkiksi lasten syntymän, terveysongelmien tai lääkkeiden sivuvaikutusten, takia.

Toiset ovat täysin tyytyväisiä parisuhteeseensa, vaikka seksiä harrastettaisiin todella harvoin tai ei ollenkaan. Toisille seksi on kuitenkin tärkeä osa suhdetta, ja näin ollen sen puuttuminen voi olla ongelma. Huffington Post keräsi eri terapeuteilta vinkit siihen, miten voi huomata, jos oma parisuhde on ajautumassa kohti seksittömyyttä.

Vaikka merkkejä huomaisikin omassa parisuhteessaan, tässäkin asiassa rehellisyys maan perii: kumppanin kanssa kannattaa keskustella asiasta avoimesti.

1. Olette pikemminkin kämppiksiä kuin intiimissä suhteessa

Fyysisen vetovoiman merkitystä pitkässä parisuhteessa ei pidä aliarvioida. Jos kumppani alkaa tuntua pikemminkin kämppäkaverilta, voi olla hyvä alkaa panostaa enemmän intiimiin suhteeseen ja toisen viehättämiseen. Vaihda päälle jotain, missä tunnet olosi haluttavaksi ja mukavaksi, ja ole avoin yhteyden palauttamiselle.

2. Seksistä puhuminen on epämukavaa

Jos parisuhteessa ei koskaan puhu avoimesti seksistä, on suhteessa todennäköisesti jossain vaiheessa edessä seksitön kausi. Kommunikointi on välttämätöntä terveen seksielämän ylläpitämiseksi.

3. Kaikki energia ja aika menee lapsiin

Vastasyntynyt lapsi voi tarvita vanhempien kaiken energian, huomion ja ajan, mutta kun vauva kasvaa jo muutaman kuukauden ikäiseksi, on hyvä alkaa keskittyä myös itsensä ja parisuhteen hoitamiseen.

Aikuisten olisi tärkeää keskittyä ajoittain myös muihin asioihin kuin lapsiin, jotta erotiikka ei pääse kuolemaan. Arkielämän rutiinien ylläpitämisen ei pitäisi olla niin raskasta, ettei romanttisen yhteyden ylläpitämiseen jää ollenkaan aikaa ja energiaa.

(Artikkeli jatkuu videon alla.)


4. Vältätte romanttisten ja eroottisten kohtausten katsomista

Elokuvien ja televisiosarjojen seksikohtaukset voivat inspiroida pariskuntia kokeilemaan jotakin uutta tai saada heidät kiihottumaan. Jos eroottisten kohtausten katsominen kumppanin kanssa on epämukavaa, voi se olla merkki siitä, että seksielämässä on ongelmia. Seksikohtaukset voivat esimerkiksi tuoda seksittömässä suhteessa oleville mieleen sen, mitä omasta parisuhteesta puuttuu.

5. Ette enää flirttaile toistenne kanssa

Jos syvälliset keskustelut kääntyvät pelkkään juoruiluun ja kuulumisten vaihtamiseen ja kumppani muuttuu "parhaaksi kaveriksi", voi olla hyvä aika alkaa palauttaa takaisin eroottista energiaa ja intiimiä yhteyttä. Flirttailu, katsekontakti ja kehonkieli kertovat paljon kiinnostuksesta, ja sitä voi käyttää myös seksin palauttamiseksi suhteeseen.

6. Toisen halut ja tarpeet ovat vitsin aihe

Jos kumppani vitsailee tai pilkkaa säännöllisesti toisen seksuaaliviettiä, ei kaikki ole välttämättä kohdallaan. Lähes kaikkien pariskuntien halut eivät mene täysin yhteen, mutta on tärkeää kunnioittaa toisen tarpeita kaikissa tilanteissa.

7. Koskette toisianne harvoin makuuhuoneessa ja sen ulkopuolella

Jos ette ole koskeneet toisianne kuukausiin, edes hyvästellessänne ja tavatessanne, televisiota katsoessanne tai pitäneet kädestä kiinni autossa, voi läheisyys olla katoamassa suhteesta.

8. Toinen välttelee sänkyyn menemistä

Todennäköisyys, että kaksi parisuhteessa olevaa henkilöä harrastaa seksiä, kasvaa, kun he ovat samassa sängyssä. Jos toinen kuitenkin vain välttelee nukkumaanmenoa siihen asti, että kumppani on nukahtanut, voi tietoisesti tai tiedostamattaan samalla vältellä seksin harrastamista.

(Artikkeli jatkuu videon alla.)

Haluttomuus harmina - mistä löytää kipinä? 25:24

9. Täytätte aikataulunne muilla velvollisuuksilla eikä aikaa jää parisuhteelle

Pariskunnat, jotka raivaavat kalenteristaan aikaa nautinnoille ja yhteiselle ajalle, ovat niitä, jotka todennäköisemmin varaavat aikaa myös seksille. Jos seksiä haluaa välttää, kalenteri voi jopa alitajuntaisesti täyttyä muista menoista.

10. Odotukset seksielämältä ovat epärealistisia

Seksissä tulisi keskittyä lopputuloksen tai eri asentojen sijaan mieluummin siihen, miltä seksin aikana tuntuu. Jos petipuuhat keskittyvät vain yhteen maaliin pääsemiseen, voivat odotukset intiimistä kanssakäymisestä olla epärealistisia ja johtaa pettymyksiin.

Asiantuntijoiden mukaan seksissä kannattaakin keskittyä mieluummin sellaisen ympäristön luomiseen, jossa molemmat voivat antaa ja saada mielihyvää.


Lue myös:

    Uusimmat