Wagnerin hautausmaat täyttyvät vainajista – video: Tällaiseen karuun maahan Putinin sotarikolliset kuopataan

Wagnerin hautausmaat täyttyvät vainajista 1:05
Wagnerin hautausmaat paisuvat Venäjällä, tältä näytti eräs niistä alkuvuodesta 2023.

Sosiaalisessa mediassa kiertää video, joka paljastaa palkka-armeija Wagnerin kasvavat tappiot Venäjän hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan.

Uutiskanava CNN:n mukaan Krasnodarin alueella Venäjällä on hautausmaa, joka on varattu nimenomaan Wagnerin vainajille. Tuore videomateriaali paljastaa, että alueelle on kaivettu hiljattain runsaasti uusia hautoja.

Kaikkia pitkiä hautarivistöjä koristaa samanlainen kukkaseppele.

Samalla alueella, Gorjatshi Kljutshin kaupungin lähellä, on nyt ainakin kaksi hautausmaata Wagnerin palkkasotilaille.

Videonauhalle on tallentunut myös naisen ääni. Nainen kertoo, että kyseessä on hautausmaa, jonne Wagnerin sotilaita haudataan.

Hän mainitsee myös, että kaikki haudat ovat ilmestyneet viime vuoden loppupuolella ja tämän vuoden alun aikana. CNN ei voi vahvistaa väitettä.

Uutistoimisto Reuters julkaisi jo tammikuussa videomateriaalia eräästä Wagnerin käytössä olevasta hautausmaasta Krasnodarin seudulla. Kyseessä ei ole sama hautausmaa, josta viimeisimmät tiedot ovat, mutta videolta voi saada kuvan Wagnerin tilanteesta. Video on katsottavissa artikkelin kuvan paikalla ylempänä.

Wagnerin vainajien hautaaminen Gorjatshi Kljutshiin on herättänyt kränää. Aiemmin tässä kuussa pormestari päätti jo, ettei uusia Wagnerin sotilaita saa haudata paikalle.

Kuvernööri kuitenkin kumosi päätöksen saatuaan asiasta valituksen Wagnerin johtajalta Jevgeni Prigozhinilta.

Wagnerin hautausmaista on uutisoitu aiemminkin sodan mittaan. Tuoreimmat tiedot kertovat karua kieltään palkka-armeijan kärsimistä tappioista Ukrainassa.

Jutun lähde: CNN, Video: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat