Tältä taistelu näyttää Ukrainan helikopterien kyydistä – lentäjä kertoo, miksi maa kaipaa kipeästi länsikalustoa

Tältä taistelu näyttää Ukrainan helikopterien kyydistä – lentäjät toivovat länsimaista kalustoa 1:55
Ukrainan puolustusvoimien video näyttää, kuinka sen taisteluhelikopterit tulittavat venäläiskohteita.

Ukrainan ilmavoimien helikopterilentäjät kertovat uutistoimisto Reutersille kaipaavansa uudempaa länsimaista kalustoa.

Ukrainan ilmavoimien 18. prikaatin pilotti, 34-vuotias Roman lentää itseään vanhempaa kalustoa. Hän lentää Mil Mi-24-taisteluhelikopteria, joiden valmistus aloitettiin Neuvostoliitossa 1970-luvulla. Ne ovat yhä käytössä lukuisten maiden asevoimissa kymmenissä maissa, mukaan lukien Venäjällä.

Roman kuitenkin lentäisi mieluummin uudemmalla kalustolla. Hän suosisi esimerkiksi yhdysvaltalaisia Black Hawk-kuljetuskoptereita tai Apache-taistelukoptereita ja niiden tuoreempia asejärjestelmiä. Hänen mukaansa uusi kalusto auttaisi Ukrainaa saamaan ylivoiman taistelukentällä.

– Teemme parhaamme vanhoja ammuksia käyttämällä, mutta tarvitsemme uusia. Venäläiset käyttävät samoja koptereita, ja heillä on niitä enemmän – emme siis voi nojata määrään. Meidän pitäisi panostaa laatuun, Roman sanoo Reutersin haastattelussa.

Ukrainan puolustusvoimat julkaisi myös videon, jolla sen mukaan näkyy maan taistelukoptereita tositoimissa Donetskissa ampumassa venäläiskohteita. Uutistoimisto Reuters ei pystynyt vahvistamaan videon kuvauspaikkaa tai -aikaa.

Useat maat, kuten Yhdysvallat ja Britannia, ovat luvanneet lähettää tai ovat jo lähettäneet helikoptereita Ukrainan asevoimille.

Katso lisää Ukrainan asevoimien helikoptereista videolta artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat