Volvo esittelee pian uuden rahasamponsa, mutta dieselkoneesta on aivan turha haaveilla

1:26

Volvo esitteli helmikuussa täysin uusiksi menneen V60-farmarin. Tänä kesänä on sedanmalli S60:n vuoro – ja se kelvannee tuttuun tapaan myös suomalaisille.

Pääkuvan video

Volvo paljasti uuden V60-farmarin – enemmän tilaa, enemmän tyyliä

60-sarjan autot ovat Volvon mallistossa se kultainen keskitie. Yläpuolelta löytyvät 90-sarjalaiset ovat suurempia, ylellisempiä ja kalliimpia, kun taas alapuolella olevat nelikymppiset huokeampia ja pienempiä.

Sen jälkeen, kun ruotsalaisvalmistaja mullisti alusta-arkkitehtuurinsa ja toi markkinoille ensimmäiset 90-sarjan autot joitain vuosia sitten, on se loikkinut testivoitosta testivoittoon. Viimeisimpinä saavutuksina XC40-katumaasturi valittiin vuoden autoksi Euroopassa ja XC60 puolestaan koko maailmassa. XC60 sai myös historian korkeimmat pisteet autojen turvallisuutta arvioivalta Euro NCAPilta.

Tulevaan S60:een kohdistuu siis melkoisia odotuksia. Sen edeltäjä on käynyt kaupaksi hienosti myös Suomessa eikä uutukaiselta sovi odottaa mitään vähempää.

Ei enää dieselvaihtoehtoa

Volvo on jo pitkään liputtanut autoilun sähköistymisen puolesta ja kertonut useaan otteeseen luopuvansa dieselmoottoreista. Niiden kehitys lopetettiin jokin aika sitten, ja tuleva S60 saakin kunnian olla ruotsalaisvalmistajan ensimmäinen nykyauto, johon dieselkonetta ei ole lainkaan saatavissa.

– Tulevaisuutemme on sähköinen, joten emme enää kehitä seuraavan sukupolven dieselmoottoria. Pelkkä polttomoottorivaihtoehto jää vaiheittain pois siten, että bensiinimoottorilla varustettu ladattava hybridi on välivaihe matkallamme täysin sähköiseen autoiluun. Uusi S60 edustaa sitoutumisemme seuraavaa vaihetta, Volvo Carsin pääjohtaja Håkan Samuelsson kertoo.

S60 tulee alkuvaiheessa tarjolle nelisylinterisillä bensakoneilla sekä kahtena eritehoisena ladattavana hybridinä. Myöhemmin luvassa on myös kevythybridejä.

Suomeen ensi vuonna

S60 tullaan esittelemään tänä kesänä USA:n Charlestonissa, jossa sen valmistuskin tapahtuu. Suomeen ensimmäiset yksilöt saataneen alkuvuodesta.

Ruotsalainen Teknikens Värld julkaisi autosta salakuvan aiemmin tänä vuonna. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja