Tuliterän super-Mustangin hinnalla ostaisi peräti kymmenen tavallista: "Tämä auto on ollut päässäni vuosia"

Mustang GTD maksaa 10 tavallisen Mustangin verran 0:30
Tältä näyttää kaikkien aikojen rajuin katulaillinen Ford Mustang.

Ford on esitellyt kaikkien aikojen äreimmän katulaillisen Mustangin. GTD-lisänimeä kantavan auton hinnalla ostaisi rapakon takana kymmenen tavallista Mustangia.

Mustang GTD on historian rajuin ja valmistajan mukaan myös edistyksellisin Mustang. Sen esikuvana on toiminut Le Mansin 24 tunnin kilpailuun ensi vuonna osallistuva GT3-luokan kilpa-auto. GTD on kuitenkin esikuvastaan poiketen katulaillinen.

300 000 dollarin hintainen GTD on suunniteltu yhteistyössä GT3- ja GT4-luokan kilpureista vastanneen kanadalaisen Multimaticin kanssa. Sama firman kädenjälki näkyy myös nykyisessä Ford GT -superautossa.

GTD:n konepellin alta löytyy yli 800 hevosvoimaa tuottava 5,2-litrainen V8, jonka turvin auto tähtää alle seitsemän minuutin kierrosaikaan pahamaineisella Nürburgringillä. Auton luonteesta kertoo sekin, ettei siinä esimerkiksi ole lainkaan takapenkkejä.

– Tämä auto on ollut päässäni vuosia, Fordin toimitusjohtaja Jim Farley totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Farley kertoi, että auto on suunnattu eurooppalaisten urheiluautojen kimppuun. 

– Emme halua Aston Martinin, Mercedesin ja Porschen pitävän kaikkea iloa itsellään, Farley totesi.

Nähtäväksi jää, ovatko asiakkaat valmiita maksamaan 300 000 dollaria autosta, joka pohjautuu 30 000 euron autoon. GTD:n valmistuksen odotetaan alkavan vuoden 2024 lopulla tai seuraavan vuoden alussa.

Katso yllä olevalta videolta, miltä tuleva Mustang GTD näyttää.

Lähteet: Ford, Reuters

Lue myös:

    Uusimmat