Koolla on väliä: Volvo esitteli täysin uuden automallin, jonka hintalappu voi olla kova paikka kilpailijoille

EX30 on Volvon halvin ja pienin sähköauto 3:13
Volvo EX30 on samassa hintaluokassa muun muassa Nissan Leafin ja Hyundai Kona Electricin kanssa. Katso videolta, miltä ruotsalaisvalmistajan uutuus näyttää.

Volvo esitteli keskiviikkona historiansa pienimmän katumaasturimallin, EX30-nimisen sähköauton.

Volvo EX30 on yhtiön pienin katumaasturimalli, ja se sijoittuu nimensä mukaisesti suoraan XC40:n ja C40:n alapuolelle. Auton myynti käynnistyy jo torstaina 8. kesäkuuta.

Ruotsalaisvalmistaja hehkuttaa pienen auton ekologisuutta, sillä pienemmän auton valmistukseen käytetään vähemmän materiaalia. Pienempään akkuun myös riittää isompia malleja kompaktimpi akku, mikä auttaa vähentämään valmistuksen ympäristövaikutuksia.

EX30:n karvalakkimallin hinta lähtee Volvon mukaan vajaasta 37 000 eurosta, mikä tekee siitä myös valmistajan halvimman sähköauton.

Uutuus kilpailee hinnallaan muun muassa Nissan Leafin ja Hyundai Konan kanssa. Nissanin ja Hyundain tuotteet ovat tyypillisesti Volvon vastaavia edullisempia, joten aasialaisvalmistajien vastaus EX30:een on mielenkiintoista nähdä. 

Enimmillään 480 kilometrin toimintamatka

Autoon on tarjolla erilaisia akkuvaihtoehtoja, joista kaikkein järeimmällä pääsee 480 kilometriä yhdellä latauksella. Ja mikäli laturista vain tehoa löytyy, täyttyy kyseisen pitkän toimintamatkan nelivetomallin akku 10 prosentista 80 prosenttiin noin 25 minuutissa.

Pienuudestaan huolimatta tarjolla on melkoisesti suorituskykyä. EX30 on Volvon kaikkien aikojen nopeimmin kiihtyvä tuotantoauto, sillä kaikkein tehokkain malli ampuu nollasta sataan 3,6 sekunnissa.

Katso artikkelin yllä olevalta videolta, miltä uutuus näyttää.

Lähde: Volvo

Lue myös:

    Uusimmat