Mainos

Voivatko valmennuskurssit siirtyä jo peruskouluun? Hurja väite pääsykoeuudistuksesta: "Tulee aasialainen malli, jossa jo lapset kilpailevat"

14:44

Pääsykoeuudistuksessa ajetaan ylioppilastutkinnon painoarvoa korkeakouluihin hakiessa. Valmennuskeskuksen toimitusjohtaja väittää, että uudistus voi siirtää valmennuksen jopa peruskouluun. Suomen lukiolaisten liiton varapuheenjohtaja on eri mieltä väitteestä.

Video: Suomen lukiolaisten liiton varapuheenjohtaja Mikael Lehtonen huomauttaa, että VTT:n tutkimuksen mukaan lukiot ovat tasoltaan yhtäläisiä. Lehtonen ja Nousiainen vierailivat Huomenta Suomessa.

Ylioppilastutkinnon painottaminen korkeakoulujen pääsykokeissa voi pahimmillaan aiheuttaa sen, että valmennuskurssit siirtyvät jo peruskouluihin, väittää Valmennuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Nousiainen.

– Kilpailu siirtyy jo peruskouluihin, koska pitää saada paikka hyvästä lukiosta, jotta voit saada paikan jatko-opinnoista, Nousuainen arvioi.

– On epätoivottava kehitys, että tulee aasialainen malli, jossa jo lapset kilpailevat.

Nousiaisen yritys järjestää valmennuskursseja korkeakoulujen pääsykokeisiin lukeville henkilöille. Täten painotus ylioppilastutkintoon voisi uhata yritystä.

SLL kiistää

Valmennuskeskuksen Nousiainen perustaa väitteensä sille, että suomalaisten lukioiden taso ei ole yhtäläinen. Hänen mukaansa esimerkiksi pienissä lukioissa opetustarjonnassa voi olla puutteita.

Suomen lukiolaisten liiton varapuheenjohtaja Mikael Lehtonen huomauttaa, että Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tutkimuksen mukaan lukiokoulutuksen laadussa ei ole eroja.

– Miten estämme valmennuskoulutuksen siirtymistä peruskouluihin tai lukioihin on se, että turvataan riittävät toimintaedellytykset kaikille lukioille tarjota laadukasta koulutusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.