Vladimir Putin myönsi Tuomas Sammelvuolle korkeimman mahdollisen kunniamerkin – "Palkinnon saattaminen Tuomakselle ei ole ollenkaan vaikeaa"

1:53
Sammelvuo kertoi roolistaan Venäjän maajoukkueessa MTV Urheilulle tammikuussa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt Ystävyyden kunniamerkin suomalaiselle lentopallovalmentajalle Tuomas Sammelvuolle, kertoo Sport-Express.

Sammelvuo valmensi Venäjän lentopallomaajoukkueen Tokion olympialaisissa hopealle vuonna 2020.

Ystävyyden kunniamerkki on Venäjän valtion jakama kunnianosoitus niille ulkomaalaisille, jotka työskentelevät suhteiden parantamiseksi Venäjän valtioon ja sen kansaan. Kunnianosoitusta on jaettu vuodesta 1994. 

Merkki on korkein mahdollinen ulkomaalaiselle myönnettävä kunniamerkki.

Venäjän lentopalloliiton pääsihteeri Alexander Jaremenko kommentoi Tassille Sammelvuon kunnianosoituksen olevan ansaittu.

– Tuomas ansaitsi palkinnon työllään, ja tuloksellaan olympialaisissa. Palkinnon saattaminen Tuomakselle ei ole ollenkaan vaikeaa, sillä hän viettää suurimman osan ajastaan Venäjällä, Jaremenko sanoi. 

Ystävyyden kunniamerkin on ennen Sammelvuota saanut 25 suomalaista. Viimeisimpänä vuonna 2017 poliitikot Paula Lehtomäki ja Eero Heinäluoma

Sammelvuo on valmentanut Venäjän maajoukkueen lisäksi kahta venäläisseuraa. Viimeisimpänä Pietarin Zenitiä, josta suomalainen irtisanoutui helmikuun lopussa.

Sammelvuo kertoi Ylelle toukokuussa, että myöskään työt Venäjän maajoukkueen kanssa eivät jatku. Venäjällä on uutisoitu Sammelvuon siirtyvän Puolaan ZAKSA Kedzierzyn-Kozlen peräsimeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja