Venäjän maajoukkuetta valmentaneen Tuomas Sammelvuon tilanteesta uutta tietoa

1:53
Tuomas Sammelvuo kertoi venäläisestä valmennuskulttuurista Tulosruudulle viime tammikuussa.

Tuomas Sammelvuo on ollut otsikoissa Venäjän hyökkäyssodan alettua. Nyt valmentaja on venäläismedian mukaan suuntaamassa Puolaan.

Sammelvuo irtisanoutui päävalmentajan pestistään Pietarin Zenitin päävalmentajana helmikuun lopussa, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Seura kertoi tuolloin, että Sammelvuo jatkaa kuitenkin Venäjän maajoukkueen peräsimessä. Venäläinen uutistoimisto Tass kertoi puolestaan maaliskuun alussa, että Sammelvuon maajoukkuesopimus päättyi vuodenvaihteessa, eikä uutta sopimusta ole tehty.

Nyt venäläinen Business Gazeta uutisoi, että Sammelvuo on sopinut ensi kauden valmennuspestistä Puolaan Zaksan joukkueeseen. Sammelvuo korvaa venäläismedian mukaan romanialaisen Gheorge Cretun joukkueen peräsimessä.

Aiemmin Business Gazeta kertoi, että Sammelvuo olisi ehdolla Ranskan maajoukkueen päävalmentajaksi. Venäläislehden mukaan Andrea Giani, jolla on sopimus Saksan maajoukkueen kanssa, voitti kuitenkin suomalaisen hakukilvassa.

Sammelvuo, 46, aloitti valmentamisen Venäjän maajoukkueessa vuonna 2019, mitä ennen hän toimi Suomen maajoukkueen vastuuluotsina. Zenitin päävalmentajana suomalainen aloitti vuonna 2019. Sammelvuolla on Venäjällä melko pitkä valmennushistoria, sillä ennen pietarilaisseuraa hän valmensi Kuzbass Kemerovoa.

Vuoden valmentajaksi Urheilugaalassa valittu Sammelvuo ei ole kommentoinut lähtöään Pietarin Zenitin peräsimestä. Suomalaisvalmentaja ei ole myöskään kommentoinut tilannettaan Venäjän maajoukkueessa.

Uutistekstiä ja otsikkoa muokattu sekä lisätty maininta Tassin uutisesta klo 11.13. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja