Viron pääministeri Kallas ei paljasta, onko tyytyväinen Marinin vastaukseen: "En ole varma, että mitään tapahtuu, ennen kuin se tapahtuu"

Viron pääministerin mukaan nykyinen tilanne, jossa osa Suomessa työskentelevistä virolaisista on käytännössä joutunut elämään erossa perheistään, on humanitaarinen kysymys.

Viron pääministeri Kaja Kallas arvioi, ettei Suomen ja Viron välinen kiista rajaliikenteen avaamisesta ole vaikuttanut maiden välisiin suhteisiin. Hän kuitenkin näkee tilanteessa riskejä.

– En halua nähdä niiden toteutuvan. Suomi ja Viro ovat hyviä ystäviä ja kauppakumppaneita, Kallas sanoo STT:lle.

Suomen pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi aiemmin tänään, että sisäministeriö valmistelee ensi viikoksi hallituksen neuvoteltavaksi esityksen siitä, miten työmatkustusta laivoilla ja maarajojen kautta voisi avata terveysturvallisesti.

Hallituslähde kertoi STT:lle aiemmin tänään, että sisäministeriön esitys on jo pitkälle valmisteltu ja päätös maa- ja merirajojen avaamisesta työmatkaliikenteelle on määrä tehdä ensi torstaina valtioneuvoston istunnossa. Rajat avautuvat todennäköisesti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, koska viranomaisille täytyy antaa jonkin verran aikaa varautua kasvaviin matkustajamääriin.

Kallas ei suoraan vastaa kysymykseen siitä, onko hän tyytyväinen Marinin vastaukseen. Hänen mielestään Suomen ja Viron välinen lauttaliikenne pitäisi avata työmatkailijoille niin pian kuin mahdollista. Kallas perustelee kantaansa sillä, että Viron koronatilanne on parantunut niin paljon, ettei perusteita matkustusrajoituksille enää ole.

Erilaisista päivämääristä on Kallaksen mukaan puhuttu ennenkin.

– En ole varma, että mitään tapahtuu, ennen kuin se tapahtuu.

Kallaksen mukaan nykyinen tilanne, jossa osa Suomessa työskentelevistä virolaisista on käytännössä joutunut elämään erossa perheistään, on humanitaarinen kysymys. Hän korostaa, että ihmisten vapaa liikkuvuus maiden välillä kuuluu EU-kansalaisten perusoikeuksiin, ja että asia pitää ratkaista pian.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 11.6.2021 klo 16.27.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja