Viron pääministeri lähettää Marinille terveiset HS:ssä: Suomessa työskentelevien virolaisten päästävä tapaamaan perhettään

2:46
Virossa koronatilanne on ollut kevään ja kesän tullen paranemaan päin ja rajoituksia on lievennetty.

Viron pääministeri Kaja Kallas pyytää pääministeri Sanna Marinia vapauttamaan meriliikenteen matkustusrajoituksia Suomen ja Viron välillä.

Kallaksen kirjoitus julkaistiin perjantaina Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla.

Suomi on tammikuun lopulta alkaen sallinut vain välttämättömän työmatkaliikenteen Schengen-alueelta, mikä on vaikuttanut moniin Virossa asuviin ja Suomessa työskenteleviin virolaisiin.

Suomen hallitus päätti 3. kesäkuuta jatkaa maahantulon rajoituksia 27. kesäkuuta asti. Suomen ja muiden EU- tai Schengen-maiden välisessä lentoliikenteessä on kuitenkin sallittu työhön liittyvä matkustaminen.

Kallas korostaa Helsingin Sanomien kirjoituksessaan, että sekä hän että Marin ovat onnekkaita, ettei heidän tarvitse valita työn tai perheen väliltä.

–  Tammikuun lopulla oli kuitenkin tuhansien virolaisten, joiden perheet ovat Virossa ja työpaikka Suomessa, pakko tehdä tällainen valinta, Kallas kirjoittaa.

Kallas vetoaa myös Euroopassa sovittuihin yhteisiin pelisääntöihin, joiden mukaan rajoitusten on oltava oikealla tavalla suhteutettuja.

–  Se, että Suomessa työskentelevät virolaiset eivät voi ilman työpaikan menettämisen uhkaa matkustaa maasta toiseen, ei ole kohtuullista, ja on lisäksi ristiriidassa EU-sääntöjen kanssa, Kallas kirjoittaa Helsingin Sanomissa.

Kesäkuun alussa pääministeri Kallas kutsui Suomen suurlähettilään Timo Kantolan puhutteluun "kohtuuttomista" rajoituksista. Myös Viron ulkoministeri Eva-Maria Liimets on käynyt tällä viikolla kirjeenvaihtoa useiden EU-komisaarien kanssa kohtuuttomina pitämiensä matkustusrajoitusten vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja