Mainos

Virallinen varoitus: Ei mitään asiaa teille kesärenkailla Keski- ja Itä-Suomessa – pyry hyytyy, tilalle tulevat jäiset väylät

8:08

Keski-Suomessa sade heikkenee huomiseen mennessä ja ilma kylmenee. Tieliikennekeskus suosittelee välttämään kesärenkailla liikkumista. 

Ilmatieteen laitos on varoittanut erittäin huonosta ajokelistä Keski-Suomessa, Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa.

MTV Uutiset Liven haastatteleman Tieliikennekeskuksen yksikön päällikkö Mika Jaatisen mukaan aamun aikana on ollut joitain tieltä suistumisia, mutta olosuhteet huomioiden onnettomuuksia ei ole tapahtunut kovinkaan paljoa.

Vakavin onnettomuus oli aamuinen henkilöauton ja pakettiauton kolari 9-tiellä Jyväskylässä. Kolarissa menehtyi yksi henkilö.

Aamulla kannattaa katsoa ikkunasta ulos ennen lähtöä

Keski-Suomessa keli jatkuu huonona tämän illan ajan. Sade heikkenee yön aikana ja siirtyy huomiseksi maan itä- ja kaakkoispuolelle.

Ilma alkaa kylmenemään, eli pakkasen puolelle mennään luultavasti yön aikana. Aamulla tiet voivat siis olla liukkaat, ja erityisesti kesärenkailla kulkevien on oltava tarkkoina. 

– Helpoin tapa varmistua tien kunnosta on seurata sää- ja liikennetiedotteita, ja ennen kaikkea katsoa ikkunasta ulos ennen lähtöä, Jaatinen sanoi haastattelussa. 

– Kesärenkailla liikkuvien kannattaa harkita tarkasti, onko omalla autolla välttämätöntä lähteä liikkeelle. 

Tieliikennekeskuksen tiesääasemaverkoston avulla kerätään jatkuvasti tietoa teiden liukkaudesta, veden määristä sekä lämpötiloista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja