Viisi vuotta sitten Anne menetti isänsä, äitinsä ja pienen tyttärensä – järjestää nyt jouluaterian, jolla kenenkään ei tarvitsisi olla yksin: "Äitini olisi rakastanut tätä"

0:51
Äiti sai tietää raskaudestaan vain yhdeksän päivää ennen synnytystä!

Kanadalainen Anne Van Donkersgoed perheineen järjestää maksutonta joulujuhlaa, jotta kenenkään ei tarvitsisi juhlia yksin.

Anne Van Donkersgoed haluaa tehdä jouluna hyvää. Nainen toivoo, ettei kenenkään tarvitsisi olla jouluna yksin.

Lapsuuden joulut täynnä juhlaa

Kanadalaiselle Annelle joulu on ollut aina perhejuhla, ja hänen äitinsä kutsui jouluaterialle myös muita kuin perheenjäseniä. Nyt Anne järjestää itsekin joulujuhlia heille, joilla ei ole perhettä.

– Se on päivä, jona ei halua olla yksin. On mukavaa jakaa ateria toisen ihmisen kanssa, Anne kuvailee kanadalaiselle The Guardianille.

Menetti kolme rakastaan vuonna 2014

Vuonna 2014 Annen äiti kuoli kesällä ja isä syksyllä. Joulukuussa Anne menetti myös 3-vuotiaan tyttärensä sydänsairauden vuoksi. Nainen oli ymmärrettävistä syistä murtunut.

Joulun alla Anne sai kuulla, että paikallinen, tavallisesti maksutonta joululounasta tarjoava paikka ei olisikaan pyhinä auki. Surussa tarpova Anne päätti yrittää pysyä positiivisena ja järjestää joulujuhlan itse.

– Tarvitsimme jotakin, mikä olisi meitä itseämme suurempaa. Sen kivun keskellä toimme jouluumme iloa, Anne muistelee.

Annen perhe. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Joulujuhlasta on tullut perinne

Nyt hän järjestää maksuttoman joulun jo kuudetta kertaa. Paikalle saa tulla kuka vain – tapahtuma ei ole vain rahaongelmista kärsiville ihmisille, vaan myös esimerkiksi yksinäisille ikäihmisille tai perheille, jotka eivät halua stressata joulusta.

– Emme käännytä ketään pois, Anne lupaa.

Hän kertoo, että muiden auttamisesta on tullut perheen jouluperinne.

– Äitini olisi rakastanut tätä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja