Mainos

Viihtyisä kylpyhuone syntyy ylellisistä yksityiskohdista – 5 vinkkiä remontoijalle

Oletko tekemässä uutta kylpyhuonetta tai ehostamassa vanhaa? Kylpyhuoneen viihtyisyys piilee pienissä yksityiskohdissa, jotka viimeistelevät tilan käytännölliseksi ja tyylikkääksi. Onnistunut kylpyhuone kestää aikaa ja katsetta pitkään.

Kylpyhuoneessa vietetään aikaa joka päivä, joten sen remontointiin ja viimeistelyyn kannattaa panostaa. Materiaalien ja tarvikkeiden viisailla valinnoilla saa kylpyhuoneesta paitsi kauniin ja kestävän myös huomattavasti käytännöllisemmän. Kukapa ei arvostaisi tätä – esimerkiksi siivouspäivän koittaessa?

Laadukkaita kylpyhuonetarvikkeita vuodesta 1967 valmistaneen perheyritys Smedbon myyntipäällikkö Olli Havikari sanoo kylpyhuoneen toimivuuden olevan yksi olennaisimmista seikoista, joka kannattaa ottaa suunnittelussa huomioon. Tässä viisi vinkkiä onnistuneeseen kylpyhuoneeseen.

1. Panosta suunnitteluun, satsaa viimeistelyyn

Kylpyhuoneremonttia suunnitellessa unohdetaan usein pienet, mutta sitäkin tärkeämmät yksityiskohdat. Laittautumista varten kaivataan hyvää valaistusta ja suurentavaa peiliä, hiustenkuivaaja johtoineen säilyy siististi kuivaajalle tarkoitetussa telineessä ja tyylikäs käsisaippuan annostelija takaa ylellisen loppusilauksen.

Yksityiskohdat viimeistelevät kylpyhuoneen – käytännöllisyyden tuomaa lisäarvoa unohtamatta.

RK359

– Kylpyhuoneen kohdalla kannattaa miettiä, miksi haluaisi jättää sen viimeistelyn puolitiehen, kun kaikki muu on suunniteltu tarkkaan. Kokonaisuus syntyy viimeisistä yksityiskohdista, jotka ovat se näkyvin osa kylpyhuonetta. Kohtuullisen pienillä satsauksilla kylpyhuoneesta saisi huomattavasti viihtyisämmän, Havikari toteaa.

2. Käytännöllisyys tekee arjesta juhlan

Toimiva kylpyhuone palvelee jokaisen asukkaansa tarpeita kiireisessä arjessakin. Jokaiselle tavaralle on paikkansa, siivous käy leikiten ja tilassa on viihtyisä tunnelma.

–  Tavaroille, kuten pyyhkeille ja shampoopulloille, pitää löytyä oma paikkansa. Perinteisesti tuotteet kiinnitetään seinään paketissa mukana tulevilla ruuveilla, mutta Smedbon tuotteita voidaan kiinnittää myös todella kestävällä tarkoitukseen kehitetyllä liimalla, jolloin seiniin ei tarvitse edes porata reikiä.

3. Tyylikäs design on ilo silmälle

Klassisen skandinaavinen muotoilu on yhdistävä tekijä Smedbon kylpyhuonetarvikkeille. Tyylikkyys syntyy minimalistisesta, aikaa kestävästä designista. Tyylin onnistumisesta kertoo myös se, että Smedbo on kylpyhuonetarvikkeiden markkinajohtaja Pohjoismaissa.

– Tyyliseikkoihin kannattaa panostaa kylpyhuoneessa. Yhtenäinen värimaailma ja yhteen sointuva viimeistely tekevät paljon, sanoo Havikari.

4. Laadukkaat materiaalit kestävät

Laadukkaisiin materiaaleihin kannattaa panostaa. Kylpyhuone on kostea tila, jossa pinnat joutuvat kovalle koetukselle. Kylpyhuoneen tarvikkeita valitessa kannattaa vertailla valmistusmateriaaleja. Muovinen wc-paperiteline saattaa olla kukkarolle kertaostoksena edullinen, mutta halpa teline kestää harvoin käytössä pitkään.

– Meidän suosimamme massiivimessinki on loistava materiaali, sillä se ei ruostu. Messingistä tehty kylpyhuonetarvike kestää todella pitkään ja näyttää kuin uudelta vielä vuosienkin jälkeen. Smedbo myöntää tuotteille 10 vuoden takuun, mutta messinkisten tuotteiden elinkaari on jopa 20–25 vuotta.

AK327

– Kylpyhuonetta suunniteltaessa ajatellaan käyttöikä kaikille muille materiaaleille – miksei myös tarvikkeille? Pienetkin tyyliseikat nostavat myös asunnon arvoa, Havikari muistuttaa.

5. Puhtaassa kylpyhuoneessa viihtyy

Kylpyhuoneen siivous voi olla haastavaa: tila on usein pieni, pinnat hyvin erilaisia posliinisesta wc-istuimesta peilikaappeihin ja tilassa on monenlaisia tarpeita säilytykselle. Kylpyhuonetta suunnitellessa kannattaakin miettiä tilaa myös siivouksen kannalta: lattia on helpompi pitää puhtaana, kun hyllyt, telineet ja wc-harja on kiinnitetty seinään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja