Mainos

Vihtavuoren räjähdetehtaan tilanne on vakaa

Pelastuslaitoksen mukaan tilanne Vihtavuoressa on vakaa. Räjähdysvaaran aiheuttanutta jätekonttia viilennetään siihen saakka, kunnes pelastuslaitos on käynyt tekemässä alueella viimeisen katselmuksen aamun aikana.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin yli-insinööri Kirsi Levä ei toistaiseksi osaa arvioida vaaratilanteen syytä.

– Kaikki on saanut alkunsa kontista, jonka sisältöä ei tiedetä. Reaktion on voinut käynnistää mahdollinen epäpuhtaus, esimerkiksi pesuainejäämä, hän sanoo.

Levä toteaa, että Tukes tutkii ylipäätään jäteastioiden varastointia Vihtavuoren tehdasalueella sekä siihen liittyvien riskien tunnistamista ja hallintaa. Hänen mukaansa tutkinnan tavoitteena on löytää ratkaisuja siihen, miten turvallisuutta voidaan parantaa paitsi Vihtavuoressa myös yleisemmin muualla.

Tukes aloittaa tutkinnan huomenna

Tukes aloittaa tutkinnan Vihtavuoren ruutitehtaalla huomenna. Tänään tutkintaa paikalla Laukaassa tekee poliisi, Tukesista kerrotaan.

Tukesin tutkintaryhmään aiotaan nimittää kolme jäsentä. Heidän asiantuntemuksenaan ovat räjähteet, prosessiturvallisuus ja organisaation johtaminen.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintaryhmä pohtii päivän aikana, aloittaako myös se tutkinnan Laukaan tapahtumien vuoksi. Hallintopäällikkö Martti Heikkilä sanoo, että tutkinta tapahtuisi yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Pelastuslaitos on ottanut kontista näytteitä. Vielä ei tiedetä tarkalleen, millaista jätettä kontissa oli.

Vihtavuoressa jouduttiin evakuoimaan noin 2000 ihmistä räjähdysvaaran takia. He saivat palata koteihinsa eilen illalla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.