Mainos

Tukes moittii räjäytysjätteen käsittelyä Vihtavuoressa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on jo ennen Vihtavuoren räjähdysvaaraa huomauttanut Forcit-yhtiölle tehdasalueelle kertyneestä jätekonttipinosta. Kontteja on kasassa yli 200.

Tukesista kerrotaan, että tilanteeseen on jouduttu, koska räjähdealalla on siirrytty valmiista räjähteistä panostuskemikaaleihin. Räjähdevalmistaja ei ole kuitenkaan nopeuttanut jätteen hävittämistä samaa tahtia.

– Mikäli yrityksellä on tässä asiassa resurssipulaa, niin siihen pitää puuttua ja kiertoa nopeuttaa. Tietääkseni tämäkin kontti on ollut jo kuukausia tuolla paikalla. Reaktio käynnistyi sitten jostakin syystä vasta myöhemmin, Tukesin ylitarkastaja Taimo Tihinen arvioi MTV3 Uutisille.

Jätekontit sisältävät muun muassa asiakkailta palautunutta puhdistusjätettä, joka on yleensä räjäytystöissä käytettävää matriisia kuten ammoniumnitraattia.

Tihinen kertoo, että Tukes aikoo perustaa tapauksen vuoksi tutkijaryhmän, joka miettii aiempaa tarkemmin minne jätekontit voi jatkossa sijoittaa.

– Vaikka todennäköisyys kemialliselle reaktiolle on pieni, niin tällä kertaa sellainen kuitenkin lähti liikkeelle. Ja kun räjähdysmahdollisuuskin on olemassa, niin kyllä tämä asia pitää käydä tarkkaan läpi, Tihinen sanoo.

Tukesin rooli on Tihisen mukaan etsiä turvallisempia toimintatapoja.

– Poliisi sitten selvittää, että onko tästä mahdollisesti muita seurauksia, toteaa Tihinen.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.