Vielä saat vuokramökin juhannukseksi – täällä se on edullisin!

Jos juhannussuunnitelmien teko jäi viime tippaan ja mieli tekisi mökkeilemään, vielä ehtii varata itselleen mökin idyllisistä maisemista.

Luonnon helmaan yöttömäksi yöksi mielivällä on jo kiire, mutta nopea varaaja saa vielä varatuksi itselleen mökin.

– Mökille kyllä pääsee, mutta vaihtoehdot alkavat pikku hiljaa huveta. Etelä-Suomen mökit ovat olleet ennakkovaraajien suosiossa, joten enää löytyy ainoastaan yksittäisiä paikkoja, Suomen suurimman mökkivuokraajan Lomarenkaan myyntijohtaja Juha Purhonen kertoo.

Kuopion eteläpuolelta Lomarenkaan mökeistä vapaana on enää vajaat pari sataa. Mikäli ei mieli pohjoisemmaksi, löytyvät parhaat mökinmetsästysmaisemat Keski-Suomesta, Etelä- ja Pohjois-Savosta sekä Pohjois- ja Etelä-Karjalasta. Hintahaarukka viikonlopulta vaihtelee 350–400 euron välillä. Osa mökeistä täytyy sesongin takia vuokrata kokonaiseksi viikoksi.

Lapista löytyy kuitenkin huimasti edullisempia mökkivaihtoehtoja. Esimerkiksi Rukalla mökissä voi majoittua viikonlopun ajan ainoastaan 150 eurolla.

– Mikäli juhannuksena on valmis matkustamaan hiukan pidemmälle mökkeilemään, löytyy pohjoisesta runsaasti valinnanvaraa. Pohjoisen asukkaat ovatkin otollisessa asemassa mökkejä varaillessaan, Purhonen vinkkaa.

Huvilaelämystä täysillä mukavuuksilla havittelevan haaveet luksusmökin saamisesta Etelä-Suomessa karikoituvat hyvin todennäköisesti. Luksusmökkejä vuokraavasta Lux Holidaysta kerrotaan, että juhannukseksi on turha enää koittaa metsästää vapaata huvilaa.

Jos ei mieli luksuslomalle kaikkine mukavuuksineen, mökkitarjontaa kuitenkin riittää. Etenkin kalastuksesta pitäville pohjoiset leveydet tarjoavat runsaasti valinnanvaraa. Eksoottisen juhannuksen perään haikaileva valitseekin majoituksekseen erämökin, joita Lappi on pullollaan.

– Kalastajille ja eränkävijöille löytyy edullisia mökkivaihtoehtoja juhannukseksi sekä pohjoisesta että itärajalta. Hinnat liikkuvat siinä kahdensadan euron molemmin puolin, Purhonen kertoo.

Mökit kansainvälistyvät

Poikkeuksellista tämän kesän mökkivarauksissa on ollut keskieurooppalaisten matkailijoiden suuri määrä. Lomarenkaalle on kuluvana kesänä tullut yli 30 prosenttia enemmän mökkivarauksia Saksasta ja Sveitsistä viime kesään verrattuna. Matkailijat hakevat luontokokemuksia sekä mökkilomaa vesistön ääreltä ja pitävät majoitusmukavuuksia arvossa.

– Keski-Euroopasta tulevat ovat tehneet pitkiä varauksia, ja varaukset jakaantuvat tasaisesti kesä-elokuulle. Mökkeily Suomessa kiinnostaa erityisesti aikuismatkailijoita, kun taas suomalaisissa mökkivaraajissa on eniten lapsiperheitä ja vasta toiseksi eniten aikuisryhmiä ja pariskuntia, Purhonen summaa.

Tanja Korpela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja