Video: Tässä on Nokian uusi yllättävä laite – ennennäkemätön aluevaltaus yhtiölle

Nokia julkisti yhtiön uuden laitteen yöllä Los Angelesissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Tuore aluevaltaus yllätti monet.

Nokian uusi laite on nimeltään Ozo, ja se on erityisesti Hollywoodin, filmiteollisuuden ja median käyttöön tarkoitettu virtuaalikamera.

Kamera pystyy tallentamaan 360-asteen videokuvaa ja ääntä. Sitä ei ole tarkoitettu tavallisille kuluttajille, sillä hinnan arvioidaan olevan viisinumeroinen summa, huomattavasti yli 10 000 euroa. 

Erilaisia virtuaalitodellisuuden tallentamiseen tarkoitettuja laitteita on povattu yhdeksi teknologiateollisuuden seuraavista hiteistä.

Ensivaikutelmat laitteesta ovat olleet positiivisia. Teknologiasivusto The Verge -lehti kuvailee laitteen ulkonäköä ”uskomattomaksi".

Nokian itsensä mukaan kamera on toistaseksi kehittynein virtuaalitodellisuuden tallentamiseen tarkoitettu laite toistaiseksi. 

– Uskomme, että virtuaalitodellisuus muuttaa pian radikaalisti sen, miten ihmiset kommunikoivat toistensa kanssa ja kuluttavat viihdettä ja uutisia. Ozo:n avulla suunnitelmamme on olla tämän maailman ytimessä, Nokian teknologiakehityksen johtaja Ramzi Haidamus hehkuttaa yhtiön sivuilla. 

Suomalaisia ehkä ilahduttaa tieto siitä, että huipputeknologiaa edustava uutuuslaite on suunniteltu Nokian Tampereen tehtaalla ja valmistetaan Suomessa. 

Laitteen virallinen julkistus, tarkka hinta ja tarkat tekniset tiedot julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.  


Lue myös:

    Uusimmat