Video: Aktiivisuusrannekkeita markkinoidaan jo seuraavalle trendiryhmälle – eläimille

Älylaitteita lemmikkieläimille 1:04

Erilaiset aktiivisuusrannekkeet ovat olleet muodissa jo pitkään. Mitä olisi päivä ilman laitetta, joka kertoo oletko nukkunut tarpeeksi ja liikkunut vaadittavan ajan?

Kuumimpia nimiä ovat olleet muun muassa Polar Loop, Fitbit, Samsungin Gear Fit ja Applen Apple Watch. Nyt on keksitty kuitenkin jotain paljon trendikkäämpää, nimittäin aktiivisuuslaitteet lemmikeille.

Lemmikkieläimille tarkoitettuja aktiivisuuslaitteita ovat muun muassa Fitbar ja Wonderwoof. Erilaisia lemmikkien aktiivisuuslaitteita esiteltiin Kanadassa torontolaisessa konferenssissa tällä viikolla.

Kysyntääkin tällaiselle on. Lemmikkien aktiivisuuslaitteiden myynnin odotetaan ylittävän vuoteen 2025 mennessä maailmanlaajuisesti yli kahden miljardin euron rajapyykin. Muutama vuosi sitten tällaisten markkinoiden tuotto oli vielä nolla.

Eläinlääkärit ovat ainakin Atlantin toisella puolella ihastuneet. Kanadan yleisradioyhtiön mukaan eläinlääkärit kertovat aktiivisuuslaiteilla voivansa seurata eläinten leposykettä ja stressitasoa klinikoilla. Eläimen liikkeet tallentuvat laitteeseen, jolloin muutokset pystyy huomaamaan heti.

Aktiivisuuslaitteilla omistajat pääsevät myös seuraamaan lemmikkinsä touhuja silloin kun ovat itse esimerkiksi töissä. Osassa laitteita voi antaa äänikomentoja lemmikille kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat