FIS päätti venäläishiihtäjien kohtalosta – Putinia myötäillyt olympiavoittaja ärähtää: "Pelkkää tekopyhyyttä"

Kansainvälinen hiihto- ja lumilautailuliitto FIS päätti viikonloppuna odotetusti, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat pysyvät jatkossakin liiton alaisten kilpailujen ulkopuolella. Olympiavoittaja Veronika Stepanova lataa kovaa tekstiä liiton suuntaan.

– Pelkkää tekopyhyyttä. Muistuttakaa minua, milloin israelilaiset tai yhdysvaltalaiset urheilijat hyllytettiin? Stepanova tilittää SVT:lle.

Sulkemisen taustalla on Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainassa. Stepanovaa on kritisoitu Vladimir Putinin tukemisesta. Helmikuisen olympiavoittonsa jälkeen hän tapasi presidentin Kremlissä ja lausui tätä myötäileviä kommentteja.

– Minua motivoi edelleen vastustamaan venäläisurheilijoiden hyllytystä se, että kansainväliset urheilujohtajat kohtelevat minua epäoikeudenmukaisesti, Stepanova jatkaa.

Stepanova vetoaa länsinaapurin mediassa siihen, että ruotsalaiset "hyväksyisivät" venäläisurheilijoiden olemassaolon.

– Urheilun pitäisi rakentaa siltoja ihmisten välille, ei erottaa heitä toisistaan. Planeetta on liian pieni muurien rakentamiseen. Venäjä ei lakkaa olemasta yksi Ruotsin lähimmistä naapureista, teidän on alettava hyväksyä meidät, aivan kuten mekin hyväksymme teidät, Stepanova sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat