Venäläishiihtäjä veti esiin kuolemanrangaistuksen ja USA:n – Veronika Stepanova lataa kovilla Venäjän pannasta

Venäläishiihtäjä Veronika Stepanova, 21, on tehnyt rajusanaisen ulostulon. Hän ruotii Match TV:n kolumnissaan vyyhtiä, jossa Kansainvälinen hiihto- ja lumilautailuliitto FIS jatkoi Venäjän ja Valko-Venäjän kansainvälisten kilpailujen pannaa.

Venäjä jatkaa Ukrainassa hyökkäyssotaa Valko-Venäjän tukemana. Samalla venäläisten ja valkovenäläisten panna jatkuu useissa urheilulajeissa, mukaan lukien FIS:n alaiset lajit. FIS vahvisti ratkaisunsa viime lauantaina järjestetyssä syyskokouksessaan.

FIS perusteli päätöstä tiedotteessaan "kilpailujensa eheydellä, turvallisuudella sekä Kansainvälisen olympiakomitean suosituksilla".

Viestin olympiavoittaja Veronika Stepanova ei perusteluja niele.

– Kiinnitittekö huomiota kilpailukiellon perusteluihin? "Kilpailujen eheyden säilyttämiseksi." Miten se ymmärretään? Stepanova kirjoitti kolumnissaan.

Jatko oli kovaa tekstiä.

– Esimerkiksi kaikissa Euroopan maissa, myös Venäjällä (Valko-Venäjää lukuun ottamatta), kuolemanrangaistusta ei käytetä. Ja Yhdysvalloissa – sitä käytetään. Juuri niissä osavaltioissa, joista parhaat amerikkalaishiihtäjät tulevat. Useimmat elleivät kaikki länsieurooppalaiset pitävät kuolemanrangaistusta absoluuttisena barbarismina. No, suljetaan sitten amerikkalaiset pois FIS:n kilpailuista sillä perusteella, että he ovat "barbaarivaltiosta", Stepanova latasi.

– Tai vähimmilläänkin järjestämme amerikkalaishiihtäjät kuulusteltaviksi tästä aiheesta "irtisanoutumisen ja katumuksen" hengessä. Entä kysymys samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimisesta/kieltämisestä? Sukupuolten lukumäärä? Eikö valtio täytä länsieurooppalaisia standardeja? Eliminoidaan heidän urheilijansa välittömästi! "Eheyden säilyttämiseksi"!

Näin haavoittuneita venäläissotilaita vietiin Valko-Venäjälle sodan alussa:"He luulivat lähtevänsä harjoituksiin" 4:39
Näin haavoittuneita venäläissotilaita vietiin Valko-Venäjälle sodan alussa: "He luulivat lähtevänsä harjoituksiin."

Lue myös:

    Uusimmat