Venäjä linjasi: Vuoden hittielokuvat ovat Putinin tavoitteiden vastaisia

Barbie-elokuvan traileri julki – tältä näyttää pastellivärinen maailma! 1:47
Barbie-elokuvan traileri julkaistiin huhtikuussa – tältä näyttää pastellivärinen maailma!

Tämän vuoden suurimmat menestyselokuvat, Greta Gerwigin Barbie ja Christopher Nolanin ohjaama Oppenheimer, ovat vastoin Venäjän politiikkaa "perinteisten ja henkisten arvojen vahvistamiseksi", maan kulttuuriministeriö ilmoittaa.

Kulttuuriministerin lausunnosta kertoo venäläinen liberaalilehti Novaja Gazeta.

Lehden mukaan Venäjän duuman varapuheenjohtaja Vladislav Davankov ehdotti viime kuun alussa, että "epäystävällisissä maissa" tuotettuja elokuvia näytettäisiin venäläisissä elokuvateattereissa ilman studion lupaa, jolloin venäläiset voisivat nähdä amerikkalaisia elokuvia, kuten Barbien tai Oppenheimerin.

Venäjän apulaiskulttuuriministerin Andrey Malyshevin mukaan Oppenheimer ei kuitenkaan ole ”sopusoinnussa presidentin asettamien tavoitteiden kanssa, jotka koskevat kansalaistemme henkisten ja perinteisten arvojen vahvistamista”.

Malyshev kannusti kansalaisia suosimaan Hollywood-hittien sijaan ”lukuisia laadukkaita kotimaisia elokuvia”.

Hän nosti esiin muun muassa elokuvan The Challenge, joka kuvattiin osittain kansainvälisellä avaruusasemalla, ja elokuvan The Witness, joka on propagandaelokuva, joka tuotettiin tukemaan Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Jälkimmäinen epäonnistui Novaja Gazetan mukaan elokuvateattereissa pahasti. Se keräsi neljän päivän aikana alle 7 miljoonaa ruplaa (67 000 euroa) huolimatta 200 miljoonan ruplan (1,9 miljoonan euron) budjetista ja kulttuuri- ja puolustusministeriön tuotantotuesta.

Malyshevin mukaan Venäjän elokuvateollisuus on hyötynyt Hollywoodin päätöksestä boikotoida Venäjän markkinoita, koska se on kannustanut elokuvantekijöitä tuottamaan enemmän kotimaisia elokuvia ja tv-sarjoja.

Lue myös:

    Uusimmat