Vegaani haastoi naapurinsa oikeuteen – grillatun ruoan tuoksu kuvotti: "En voi mennä ulos"

4:04
Airbnb-toiminta on kuumentanut tunteita joissain naapurustoissa.

Grillatun lihan haju ällötti australialaista vegaaninaista niin paljon, että hän haastoi naapurinsa oikeuteen grillibileiden takia. Erikoisesta naapurikiistasta uutisoi muun muassa 9 News -sivusto.

Naapurien kanssa ei aina ole helppoa, eikä helppoa ollut Australian Perthissa asuva Cilla Gardenillakaan. Vegaaniruokavaliota noudattava Garden kyllästyi naapuriensa grillaussessioihin niin pahasti, että haastoi heidät oikeuteen.

Garden kertoi 9 News -sivustolle, että ei pystynyt viettämään aikaa takapihallaan Girrawheen lähiössä, koska naapurit antoivat tahallaan grillatun lihan ja kalan hajun leijua hänen pihalleen. Grillauksesta tulleet hajut nimittäin ällöttivät häntä. 

– Ainoa, mitä pystyin haistamaan, oli kala. En voi mennä ulos, Garden päivitteli.

Oikeus hylkäsi aiemmat syytteet

Gardenin kiista naapurinsa Toan Vun, tämän vaimon ja lasten kanssa alkoi viime vuoden lopulla. Asiasta on taisteltu oikeudessa ennenkin.

Tuomioistuin hylkäsi Gardenin syytökset aiemmin tänä vuonna, koska todisteita ei ollut tarpeeksi. Garden valitti päätöksestä Länsi-Australian osavaltion korkeimpaan oikeuteen. Tuomioistuin hylkäsi naisen valituksen uudelleen heinäkuussa.

Gardenin lakimies John Hammond kertoi 9 News -sivustolle, että korkeimpaan oikeuteen valittaminen oli ”äärimmäinen vaihtoehto”. Garden päätti kuitenkin ryhtyä oikeustoimiin. Hän oli vakaasti sitä mieltä, että naapurit olivat tieten tahtoen antaneet grilliruoan tuoksujen levitä hänen pihalleen.

Haju ei ollut ainoa asia, joka ajoi Gardenin raivon partaalle. Hän tuskastui myös siihen, että naapurit polttivat tupakkaa, ja että lapset pelasivat koripalloa.

– Tämä on ollut musertavaa ja levotonta, sekasortoa. En ole pystynyt nukkumaan, hän valitteli.

Toan Vu kertoi News.com.au-sivustolle, että hän halusi pitää yllä rauhaa. Niinpä hän vei grillin pois pihaltaan ja kielsi lapsiaan pelaamasta koripalloa.

Toisetkin naapurit saaneet osansa

Garden on valittanut myös toisista naapureista, jotka asuvat Vun perheen toisella puolella.

Anonyymina pystylleyt naapuri kertoi News.com.au-sivustolle, että Gardenin vaatimukset eivät olleet perusteltuja. Naapurin mukaan vaatimukset estivät naapureista nauttimasta olostaan.

Oikeustaistelut eivät jää tähän, sillä Garden aikoo jatkaa taistelua naapureitaan vastaan. Omien sanojensa mukaan nainen tahtoisi vaan elää rauhassa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja