Väsynyt Krista Pärmäkoski teki kömmähdyksen – "Siinä ei ollut mitään järkeä"

Jasmi Joensuu hyytyi "kylmässä kyydissä" – Krista Pärmäkoski teki turhan iskun 3:01
Jasmi Joensuu hyytyi "kylmässä kyydissä" – Krista Pärmäkoski teki turhan iskun.

Krista Pärmäkoskella ei ollut paras päivä vapaan parisprintissä Planican MM-hiihdoissa sunnuntaina. Yhdistelmäkisa verotti, minkä lisäksi suomalaistähti teki taktisen virheen.

Suomi hiihti Jasmi Joensuun ja Pärmäkosken tuomana kuudenneksi. Joensuulla oli ongelmia varsinkin lenkin loppuosuuksilla kovien vauhdinpitäjien kanssa. Pärmäkoski yritti pedata joukkuekaverilleen hyvät asetelmat tämän päätöspätkälle.  

– Yritin toisella kierroksella nousta vähän sijoja, että Jasmi pääsisi vähän paremmalla pelipaikalla liikkeelle, mutta sitten kun olin rinnalla tuossa siltojen alla, niin muutkin kiristivät, ja sitten olin vähän huonossa paikkaa, Pärmäkoski kertasi.

 – Isku oli vähän niin kuin siinä sitten. Tuo jyrkempi kuokkapätkä on sen verran kapea. Lähdin sitten takaisin samalle sijalle. Sinänsä siinä ei ollut mitään järkeä, mutta ei ehkä ollut itselläkään paras jalka tänään. Kyllä se eilinen (yhdistelmäkisa) näkyi kuitenkin. Aavistuksen liian nopeasti tuli tämä kisa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Miesten joukkue, Niilo Moilanen ja Joni Mäki, oli 11:s. Moilanen uupui pahasti omalla päätösvedollaan, minkä jälkeen Mäki hiihteli maaliin.

– Oli tänään parempi päivä kuin (torstain) sprintissä, ainakin kulun puolesta. Aika kovaa vauhtia pidettiin tänään. Oli kylmää kyytiä, ja kun kelikin oli sellainen, ettei ollut ihan lentokeli, niin eroa tuli tänään, Mäki kommentoi.

Mäki valitteli keuhko-ongelmia avausmatkan jälkeen.  

– Kyllä nyt tuntui paljon paremmalta. Sen suhteen ei ollut vaikeuksia. Yllättävän ok, Mäki summasi.

Mestareiksi hiihtivät odotetusti naisissa Ruotsissa ja miehissä Norja. 

2602 Mäki Moilanen

Niilo Moilanen kanttasi kolmannella ringillä – Joni Mäellä raskas päivä.

Lue myös:

    Uusimmat