Kaksi suomalaishiihtäjää sai annoksen karua realismia MM-kisoissa – "Hienoa päästä näkemään"

Jasmi Joensuu hyytyi "kylmässä kyydissä" – Krista Pärmäkoski teki turhan iskun 3:01
Jasmi Joensuu hyytyi "kylmässä kyydissä" – Krista Pärmäkoski teki turhan iskun.

Jasmi Joensuu ja Niilo Moilanen joutuivat kovaan kyytiin vapaan parisprintissä Planican MM-hiihdoissa sunnuntaina.

Kyseessä oli Joensuulle toinen ja Moilaselle ensimmäinen parisprintti aikuisten MM-tasolla.

Eilen tiedon paikastaan joukkueessa Krista Pärmäkosken rinnalla saanut Joensuu oli Suomen naisten avaaja. Ruotsin, Norjan ja Yhdysvaltojen – mitalimaat tuossa järjestyksessä – avaajien muodostama ryhmä piti jatkuvasti kovaa vauhtia, mikä katkaisi Suomen mitalihaaveet 5. osuudella. Varsinkin Yhdysvaltojen Jessie Diggins oli säälimätön vauhdinpitäjä.

– Oli vaan itselle vähän liian kovaa kyytiä vielä. En pysynyt siinä Jessien ja muiden mukana. Taktiikkana oli pysyä siinä mukana niin pitkään kuin pystyn. Kyllä kaikkeni laitoin ladulle. Tuo kuutossija oli meille nyt maksimisuoritus, Joensuu kommentoi.

Joensuulla oli vaikeuksia aina lenkin jälkipuoliskon nousuissa. Puhti alkoi loppua toisen kierroksen loppupuolella. Päätöslenkllä hän taipui kärjelle noin 14 sekunnilla. 

– Siinä on vielä vähän tekemistä. Siinä menee maailman kärki. Tuo on hienoa päästä näkemään, ettei se ihan mahdottoman kaukana ole. Kova luotto on siihen, että joku päivä se (isku) kantaa loppuun asti, Joensuu summasi.

Moilanen simahti

2602 Mäki Moilanen

Niilo Moilanen kanttasi kolmannella ringillä – Joni Mäellä raskas päivä.

Niilo Moilasella hiihto sakkasi vielä huomattavasti Joensuuta pahemmin. Seinä tuli vastaan kolmannella osuudellaan, jonka aikana 21-vuotias Moilanen hävisi kärjelle noin 35 sekuntia.

–  Finaalivaiheessa pidettiin aika kovaa vauhtia jo ensimmäiseltä osuudelta lähtien. Vauhti tuntui ehkä liian kovalta itselleni ensimmäisellä ja toisella osuudella. Kolmannella osuudella kangistuin sitten aika pahasti, perinteistä hiihtotapaa suosiva Moilanen kertoi. 

– Onhan täällä vähän eri taso kuin SM-kisoissa, mutta eipä se mikään yllätys ole, maanantaina koti-Suomeen matkustava Moilanen summasi.

Moilasen ja Joni Mäen muodostama kaksikko oli kisassa 11:s.  

Lue myös:

    Uusimmat